Logo Boskoop
Bestemmingsplannen Boskoop Buitengebied en Oostelijke Rondweg module 3 I, gemeente Boskoop

Het college van burgemeester en wethouders van Boskoop maakt bekend dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 3 oktober 2012 uitspraak heeft gedaan op de beroepen die zijn ingediend tegen:

  • het op 30 juni 2011 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan Boskoop Buitengebied;

  • het op 9 december 2010 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan Oostelijke Rondweg module 3 I. Dit bestemmingsplan is ongewijzigd als plandeel opgenomen in het bestemmingsplan Boskoop Buitengebied.

De Afdeling bestuursrechtspraak heeft de vaststelling van het bestemmingsplan Boskoop Buitengebied op een viertal punten vernietigd, te weten:

  • 1. het bouwvlak op het perceel Rijneveld 153;

  • 2. het plandeel met de bestemming ‘Agrarisch’ en de aanduiding ‘grondgebonden veehouderij’, zoals weergegeven op de aan de uitspraak gehechte kaart;

  • 3. het plandeel met de bestemming ‘Horeca’, voor zover betrekking hebbend op de gronden gelegen tussen de Alphenseweg en de Gouwe;

  • 4. het plandeel met de bestemming ‘Wonen’, voor zover betrekking hebbend op het perceel Den Ham 44.

Voor het overige is het bestemmingsplan Boskoop Buitengebied in stand gelaten. Het bestemmingsplan Boskoop Buitengebied is daarmee, met uitzondering van de vernietigde onderdelen, onherroepelijk.

Het bestemmingsplan Boskoop Buitengebied en de uitspraak zijn te raadplegen via www.boskoop.nl (onder: Nu in Boskoop → Ruimtelijke plannen → Vastgestelde ruimtelijke plannen) en op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0499.BPL09002HBU-OH01). Het bestemmingsplan Boskoop Buitengebied en de uitspraak kunt u op afspraak in het gemeentehuis inzien. U kunt deze afspraak maken met één van de medewerkers van de productgroep IBL, cluster IVV (tel. 14 0172).

Naar boven