Logo Gelderland
Ter inzage legging - ontwerp-structuurvisie aanpassing ehs 2012 - ontwerp ruimtelijke verordening Gelderland, derde herziening, Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben op 30 oktober 2012 de ontwerp-structuurvisie Aanpassing EHS 2012 (NL.IMRO.9925.SVEHSaanp2012-ontw) en de ontwerp-Ruimtelijke Verordening Gelderland, derde herziening (NL.IMRO.9925.PVRVGherzien3-ontw) vastgesteld en vrijgegeven voor terinzagelegging.

Achtergrond

Onderhavige ontwerp-structuurvisie en ontwerp-verordening hebben betrekking op een aantal kleine wijzigingen van de grens van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) in de gemeente Putten (Saunadrome) en de gemeente Oldebroek (locatie Van Werven). Het beleid inzake de EHS zoals weergegeven in het Streekplan Gelderland 2005 en de streekplanherziening Herbegrenzing EHS en geregeld in de Ruimtelijke Verordening Gelderland, wijzigt niet. De herziening van de Ruimtelijke Verordening Gelderland betreft slechts de aanpassing van de bijbehorende kaarten Recreatie en EHS. De huidige correcties betreffen twee uitzonderingsgevallen. Andere mogelijke wijzigingen van de EHS begrenzing zijn nu geen onderwerp van discussie, maar kunnen aan de orde komen bij eventuele wijzigingen van de EHS in de Omgevingsvisie.

Saunadrome Putten, gemeente Putten

De gronden van Saunadrome zijn gelegen binnen de EHS. Indertijd zijn de gronden in de EHS opgenomen als zoekruimte voor de ontwikkeling van een robuuste ecologische verbinding met de Utrechtse heuvelrug. Inmiddels zijn ten zuiden van de sauna diverse percelen aangekocht. Daarmee wordt voldoende invulling gegeven aan de ambitie om de migratiemogelijkheden in het gebied te versterken. De gronden van de sauna zijn niet meer nodig voor natuurontwikkeling. Er worden hiervoor in het Natuurbeheerplan ook geen financiele middelen meer ter beschikking gesteld. Om die reden worden de betreffende gronden uit de EHS gehaald. De gronden gaan vallen onder de categorie “waardevol landschap”.

Locatie van Werven, gemeente Oldebroek

Bij de begrenzing van de EHS rondom de locatie van Van Werven zijn in het verleden enige onnauwkeurigheden opgetreden. Zo is het bedrijventerrein indertijd abusievelijk voor een deel onder de EHS gebracht. Met de gemeente Oldebroek en het bedrijf is afgesproken dat dit zal worden teruggedraaid en dat aan de zuidrand van het perceel een bosstrook tussen het bedrijventerrein en de snelweg A28 binnen de EHS alsmede een bosperceel ten oosten van het bedrijventerrein, onder de EHS zullen worden gebracht.

Terinzagelegging

De ontwerp-structuurvisie en de ontwerp-ruimtelijke verordening, derde herziening, liggen van 12 november tot en met 24 december 2012 ter inzage.

De digitale plannen zijn te raadplegen op onze site www.gelderland.nl/ruimtelijkeverordening en www.gelderland.nl/structuurvisie. Tevens zijn de plannen hier als pdf-bestand te downloaden.

Daarnaast is er de mogelijkheid om de plannen op papier in te zien in het informatiecentrum van het provinciehuis, Markt 11 te Arnhem. Het informatiecentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30-16.30 uur. Daarnaast ligt de ontwerp-structuurvisie en de ontwerp-verordening ter inzage bij de Gemeente Putten en de gemeente Oldebroek .

Procedure zienswijze

Tijdens de bovengenoemde periode kan een ieder zijn/haar zienswijze naar voren brengen op de ontwerp-structuurvisie en op de ontwerp-verordening voorzover het de onderhavige EHS-grens aanpassingen betreft. De reacties kunnen schriftelijk of mondeling naar voren worden gebracht.

De schriftelijke reacties moeten worden gericht aan:

Het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem

Onder vermelding van “reactie ontwerp-SV” danwel “ontwerp-verordening”. De reacties kunnen ook worden gefaxt of gemaild. Fax: (026) 359 9480, e-mail: post@gelderland.nl.

Degene die gebruik wenst te maken van de mogelijkheid mondeling te reageren kan gedurende de periode van tervisielegging op maandag 12 november 2012 tot en met maandag 24 december 2012 tussen 09.00-17.00 uur contact opnemen met mevrouw J. Timmerman, Afdeling Ruimte en Bereikbaarheid, telefoon (026) 3598170.

Informatie

Voor meer informatie over de ontwerp-structuurvisie Aanpassingen EHS-begrenzingen en de ontwerp-ruimteljike verordening, 3e herziening, kunt u contact opnemen met de heer D. Van Hoffen, tel. (026) 3599775.

Arnhem, 30 oktober 2012

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven