Logo Groningen
Ontwerp inpassingsplan N361 Ranum-Mensingeweer en fietsverbinding Mensingeweer-Baflo, Groningen

Het college van Gedeputeerde Staten van Groningen maakt overeenkomstig artikel 3.26 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van woensdag 7 november 2012 tot en met dinsdag 18 december 2012 het ontwerp inpassingsplan ‘N361 Ranum-Mensingeweer en fietsverbinding Mensingeweer-Baflo’ voor eenieder ter inzage ligt. Gedurende deze periode van zes weken kan eenieder een zienswijze omtrent het ontwerp inpassingsplan bij Provinciale Staten van Groningen naar voren brengen.

Inhoud inpassingsplan

De provinciale weg N361 tussen Ranum en Mensingeweer is een belangrijk knelpunt als het gaat om verkeersveiligheid, leefbaarheid, een vlotte doorstroming en bereikbaarheid. Daarom wordt het tracé tussen Ranum en Mensingeweer aangepast. Het nieuwe tracé van de weg gaat uit van een rotonde bij Ranum, een recht weggedeelte op grotere afstand van de wierde van Maarhuizen, een rondweg om Mensingeweer, een rotonde tussen Mensingeweer en Eenrum en een parallelweg voor landbouwverkeer.

In samenhang met dit project wordt er ook een vrijliggend fietspad tussen Mensingeweer en Baflo aangelegd. Het tracé van het fietspad is gesitueerd aan de noordzijde van de Eenrumerweg richting Baflo.

De provincie Groningen heeft in samenwerking met de gemeenten Winsum en De Marne een ontwerp inpassingsplan voor de nieuwe weg tussen Ranum en Mensingeweer (N361) en de nieuwe fietsverbinding tussen Mensingeweer en Baflo opgesteld. Een inpassingsplan is een bestemmingsplan dat door Provinciale Staten wordt vastgesteld.

De inhoud van het ontwerp inpassingsplan is voor enkele onderdelen aangevuld dan wel gewijzigd ten opzichte van het voorontwerp inpassingsplan dat van woensdag 13 juni 2012 tot en met dinsdag 24 juli 2012 ter inzage heeft gelegen. Voor de ingekomen inspraakreacties op het voorontwerp is een reactienota opgesteld. Deze nota is onderdeel van het ontwerp inpassingsplan.

Terinzagelegging

Het ontwerp inpassingsplan ‘N361 Ranum-Mensingeweer en fietsverbinding Mensingeweer-Baflo’ en de bijbehorende stukken liggen vanaf woensdag 7 november 2012 tot en met dinsdag 18 december 2012 voor een ieder ter inzage:

  • in de mediatheek van het provinciehuis, Sint Jansstraat 4 te Groningen, geopend op werkdagen tussen 08.30-17.00 uur;

  • bij de Publieksbalie in het gemeentehuis van Winsum, Hoofdstraat W. 70 te Winsum, geopend op:

    • maandag t/m vrijdag tussen 8.00-12.00 uur

    • woensdagmiddag tussen 13.00-17.00 uur

  • bij de Publieksbalie in het gemeentehuis van De Marne, R. Ritzemastraat 2 te Leens, geopend op:

    • maandag t/m vrijdag tussen 9.00-12.00 uur

Het ontwerp inpassingsplan is met bijbehorende stukken digitaal te raadplegen en te downloaden vanaf 7 november 2012 van de provinciale website www.provinciegroningen.nl/actueel/bekendmakingen/. De plannen zijn ook digitaal te raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9920.IPMWEERRANUMN361-ON01

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp inpassingsplan ‘N361 Ranum-Mensingeweer en fietsverbinding Mensingeweer-Baflo’ bij Provinciale Staten van Groningen naar voren brengen. De schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij Provinciale Staten van Groningen, Postbus 610, 9700 AP Groningen. Tevens bestaat de mogelijkheid om zienswijzen via het e-mailadres info@provinciegroningen.nl in te dienen. Vergeet daarbij niet uw naam en adresgegevens te vermelden. Om een zienswijze mondeling in te dienen dient u – op werkdagen en tijdens kantooruren – een afspraak te maken met het secretariaat van de afdeling Wegenbouw (tel. 050 316 4668).

(Ontwerp) Besluit tot vaststelling hogere grenswaarden ingevolge Wet geluidhinder

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben ingevolge de Wet geluidhinder besloten hogere grenswaarden vast te stellen voor twee woningen aan de Trekweg in Mensingeweer. Door het nieuwe tracé van de weg tussen Ranum en Mensingeweer wordt de geluidbelasting op deze twee woningen namelijk hoger dan de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder.

Het (ontwerp) besluit tot vaststelling van deze hogere grenswaarden ligt met ingang van woensdag 7 november 2012 tot en met dinsdag 18 december 2012 ter inzage, echter alleen op het provinciehuis en het gemeentehuis van De Marne. Tevens is dit besluit digitaal te raadplegen op de provinciale website. Tegen dit besluit kan een zienswijze worden ingediend. Dit gaat op dezelfde wijze als voor het ontwerp inpassingsplan.

Naar boven