Logo Utrecht
Bekendmaking bestemmingsplan 'Spoorsevoorzieningen Daalsetunnel en Leidseveertunnel' en aanverwante besluiten

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 8 november 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • het op 25 oktober 2012 door de raad vastgestelde bestemmingsplan 'Spoorsevoorzieningen Daalsetunnel en Leidseveertunnel' het daarbij behorende vaststellingsbesluit. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels, een verbeelding en (onderzoeks)bijlagen;

  • de door het college verleende omgevingsvergunning (HZ_WABO-12-08268), voor het bouwen van een relaiskasthuis, Leidseveertunnel;

  • de door het college verleende omgevingsvergunning (HZ_WABO-12-08264), voor het bouwen van een relaishuis, Daalsetunnel, Gouverneurstraat.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied omvat twee locaties ten noorden van het centraal station van Utrecht. Eén locatie aan de noordwestzijde van de Daalsetunnel (ter plaatse van de voetbalkooi). De tweede locatie wordt ten zuidwesten van de Leidseveertunnel gerealiseerd (nabij het dag- en opvangcentrum 'De Stek'). Het doel van het bestemmingsplan is het planologisch mogelijk maken van twee gebouwen met technische voorzieningen ten behoeve van het railverkeer. Voor de reconstructie van de sporen bij Utrecht Centraal Station dienen technische spoorgerelateerde voorzieningen te worden gerealiseerd.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van de aanverwante besluiten wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en aan de verordening over het coördineren van besluiten 2009 (Coördinatieverordening gemeente Utrecht). Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De aanvrager heeft verzocht om op grond van de coördinatieverordening naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook de bovengenoemde besluiten gecoördineerd te behandelen.

Inzien

Het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de aanverwante stukken liggen met ingang van donderdag 8 november 2012 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met woensdag 19 december 2012, ter inzage bij:

  • Informatie Centrum Gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 13.00 - 17.00 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling.

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 17.00 uur.

  • Wijkbureau West

    Groeneweg 54a, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl/bestemmingsplannen. Op de gemeentelijke website zijn ook de aanverwante besluiten te vinden. Echter niet alle bijlagen (zoals bouwtekeningen) zijn op internet te zien.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan tegen de besluiten beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Zo mogelijk dient een kopie van het (de) bestreden besluit(en) bijgevoegd te worden.

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van de besluiten niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om 'voorlopige voorziening' ingediend worden bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven