Logo Emmen
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Emmen, Angelslo, IMRO.0114.2010008-0701

Burgemeester en wethouders van Emmen maken bekend, dat de gemeenteraad op 18 oktober 2012 het bestemmingsplan Emmen, Angelslo, “IMRO.0114.2010008-0701” en Ondergrond_Emmen_2011_ 03.dxf gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan voorziet in een actuele bestemmingsplanregeling voor de wijk Angelslo. Hiermee worden verschillende verouderde bestemmingsplannen vervangen door een nieuw bestemmingsplan met meer eenduidige voorschriften en een duidelijke plankaart. De wijk Angelslo ligt oostelijk van het Emmer centrumgebied. Het wordt globaal begrensd door het sport- en recreatiegebied langs de Boermarkeweg in het westen, de Oude Markeweg in het noorden, de N391 in het oosten en de N862 in het zuiden. Ten behoeve van het bestemmingsplan is geen exploitatieplan opgesteld.

De gewijzigde vaststelling betreffen de volgende zaken:

Verbeelding:

  • De bestemming van het perceel Leemkoelen 1 (Angeluskerk) is gewijzigd in de bestemming Gemengd waarin maatschappelijke doeleinden en kantoren mogelijk zijn. Het perceel had gedeeltelijk de bestemming Groen en gedeeltelijk de bestemming Maatschappelijk in het ontwerpbestemmingsplan. Ook is het bouwvlak aangepast conform de grootte van het bouwvlak in het geldende bestemmingsplan. De huidige bestemming ‘Kleine bedrijven’ is nooit het feitelijk gebruik geweest van het perceel en tevens onwenselijk op de locatie. In nauw overleg met de eigenaar van de gronden is gekozen voor deze oplossing;

  • De aanduiding ‘Veiligheidszone LPG’ is verwijderd rondom het perceel Statenweg 5. Hier was een LPG vulpunt aanwezig. Dit vulpunt is niet meer in gebruik (sanering) en de betreffende omgevingsvergunning is ingetrokken.

Toelichting:

De tekst met betrekking tot Fysieke Veiligheid is aangepast naar aanleiding van de afwezigheid van het LPG vulpunt op het perceel Statenweg 5.

Vanaf woensdag 7 november 2012 liggen het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage tijdens kantooruren van 8.30 tot 16.30 en donderdags van 8.30 tot 19.00 uur bij het Klant Contact Centrum (KCC), Raadhuisplein 1 te Emmen. Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken zijn ook digitaal beschikbaar via www.emmen.nl/bestemmingsplannen. Voor nadere informatie of het voor het maken van een afspraak om te stukken in te zien kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen tel: 140591.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende. Het beroepschrift kunt u sturen aan Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag en moet als gevolg van de Algemene wet bestuursrecht aan enkele minimumeisen voldoen. Het bevat daarom tenminste:

  • naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden (redenen) van het beroep;

  • een vertaling van het beroepschrift als het beroepschrift in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling noodzakelijk is;

  • zo mogelijk, doch niet verplicht, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht; is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het bestemmingsplan daags na afloop van de beroepstermijn inwerking treedt. Uitvoering van een besluit kan nadelig voor u zijn. Daarom kunt u bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de termijn van 6 weken is ingediend dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

Emmen, 6 november 2012

Burgemeester en wethouders van Emmen, de secretaris, A.J. Mewe.

De burgemeester, C. Bijl.

Naar boven