Logo Haaren
Beschikking hogere grenswaarden voor 24 nieuwbouwwoningen in bestemmingsplan Den Hoek te Helvoirt, Haaren

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haaren maakt bekend dat zij op 11 september 2012 hogere grenswaarden als bedoeld in de Wet geluidhinder heeft vastgesteld voor het bestemmingsplan “Den Hoek”.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de ontwikkeling van een nieuwe woonbuurt met circa 170-180 woningen in Helvoirt. Dit is nodig om te kunnen voldoen aan de woonvraag in Helvoirt. Het nieuwe woongebied ligt ten noorden van de spoorlijn Tilburg - Den Bosch en ten oosten van het bestaande Den Hoek. Het gebied wordt aan de oostzijde ontsloten via de Helvoirtsestraat.

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden heeft van donderdag 3 mei 2012 tot en met woensdag 13 juni 2012 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn er geen zienswijzen ingediend.

Inzien stukken

De beschikking is vanaf donderdag 1 november t/m woensdag 12 december 2012 tijdens de openingstijden in te zien aan de balie van de Gemeentewinkel (op werkdagen van 9.00 - 12.00 uur en op donderdag tevens van 15.00 - 19.00 uur). Daarnaast is de beschikking ook te vinden op onze website www.haaren.nl. Hier klikt u op “Wonen en omgeving”; vervolgens op “Woningbouwprojecten”, vervolgens op “Grote projecten” en zo komt u bij “Den Hoek”. Gelijktijdig met de beschikking hogere grenswaarden ligt ook het op 27 september door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Den Hoek” met bijbehorende stukken ter inzage.

Beroep

Belanghebbenden kunnen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tijdens de termijn van ter inzage legging beroep instellen.

Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen de ontwerpbeschikking kenbaar hebben gemaakt.

Op grond van artikel 145 Wet geluidhinder loopt de beroepstermijn van het besluit hogere waarden Wet geluidhinder tegelijk en gezamenlijk met de beroepstermijn van het bestemmingsplan.

Haaren, 31 oktober 2012.

Burgemeester en wethouders van Haaren.

Naar boven