Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 23 oktober 2012, nr. DGNR-PDJNG/12325997, houdende herbenoeming van het lid van het bestuur van het Faunafonds

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie;

Gelet op artikel 86, eerste lid, van de Flora- en Faunawet;

Handelende in overeenstemming met gedeputeerde staten van de provincies;

Besluit:

Artikel 1

De heer mr. A.G. Dijkhuis wordt voor de het tijdvak van 1 juli 2012 tot en met 30 juni 2016 wordt herbenoemd als lid van het bestuur van het Faunafonds.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, en werkt terug tot en met 1 juli 2012.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, H. Bleker.

TOELICHTING

Dit besluit strekt tot herbenoeming van de heer mr. A.G. Dijkhuis als lid van het bestuur van het Faunafonds. Conform artikel 86, eerste lid, van de Flora- en faunawet wordt het lid in overeenstemming met de gedeputeerde staten van de provincies herbenoemd. De heer Dijkhuis is afkomstig uit de kringen van de jacht. Zijn herbenoeming verzekert dat de deskundigheid binnen het bestuur van het Faunafonds op het gebied van de jacht verzekerd blijft.

De herbenoeming geldt, conform artikel 87, eerste lid, voor een periode van 4 jaar. De termijn waarvoor de heer Dijkhuis was benoemd is op 1 juli 2012 verstreken. De facto vervult de heer Dijkhuis evenwel nog steeds zijn functie als bestuurslid. De heer Dijkhuis wordt door middel van dit besluit dan ook met terugwerkende kracht herbenoemd. Overeenkomstig artikel 87, eerste lid, van de Flora- en faunawet geschiedt de herbenoeming voor een periode van 4 jaar.

Er wordt afgeweken van het beleid ten aanzien van de vaste verandermomenten (VVM). Het betreft hier evenwel geen algemeen verbindende voorschriften. Het besluit heeft geen bedrijfseconomische gevolgen en veroorzaakt geen administratieve lasten.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, H. Bleker.

Naar boven