Logo Sittard-Geleen
Bestemmingsplan Industrieterrein Noord Sittard, Sittard-Geleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 13 september 2012 het bestemmingsplan ‘Industrieterrein Noord, Sittard’ gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen zijn vermeld in de nota van wijzigingen behorend bij het raadsbesluit. Voorts heeft de raad bij besluit van 13 september 2012 besloten om voor dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het bestaande Industrieterrein Noord en wordt globaal begrensd door de spoorlijn (westzijde), de Geleenbeek (oostzijde), de Dr. A.F. Philipsstraat (zuidzijde) en de gemeentegrens met Echt-Susteren (noordzijde). Voor Industrieterrein Noord vigeert nu een bestemmingsplan waarvan de bestemmingsregelingen verouderd zijn. Een herziening van dit plan is derhalve noodzakelijk. Het nieuwe bestemmingsplan is gericht op het behouden en beheren van de bestaande ruimtelijke situatie.

Het (vastgestelde) bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 1 november 2012 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen van de Stadswinkel Geleen, Markt 1 in Geleen. De balie Vergunningen in Geleen is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Buiten deze openingstijden kunnen genoemde stukken alleen op afspraak worden ingezien: maandag t/m woensdag van 12.00 tot 17.00 uur en donderdag van 12.00 tot 19.00 uur. Tevens ligt het besluit van gemeenteraad ter inzage.

Bovengenoemde stukken zijn met ingang van 1 november 2012 ook digitaal in te zien via:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1883.BPIndusNoord-VA01.

Tijdens genoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • - een belanghebbende die tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad

  • - een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken

  • - een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan.

Beroepschriften dienen schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (eveneens postbus 20019, 2500 EA Den Haag). In dat geval treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

31 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen

Naar boven