Logo Vlaardingen
Bestemmingsplan Vettenoordsepolder West gewijzigd vastgesteld, Vlaardingen

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 4 oktober 2012 het bestemmingsplan Vettenoordsepolder West gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan is niet van invloed op directe belangen van rijksdiensten en/of de provincie. Er wordt daarom van uitgegaan dat er voor hen geen aanleiding is een reactieve aanwijzing zoals bedoeld in artikel 3.8 van de Wro te overwegen, waardoor er wordt overgegaan tot directe bekendmaking.

Thans liggen het raadsbesluit R.nr. 36.2 van 4 oktober 2012 en de bijbehorende Staat van Wijzigin-gen, alsmede het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Vettenoordsepolder West met ingang van 25 oktober 2012 gedurende een periode van 6 weken ter inzage op de volgende locaties:

  • a. het Gemeentelijk Contactcentrum op het stadhuis, tijdelijk adres Westhavenkade 85, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00 – 17.00 uur;

  • b. in de leeszaal van de Stadsbibliotheek aan de Waalstraat 100. Openingstijden: ma.+ vr. van 13.30 – 20.00 uur; di.+ do. van 13.30–17.00 uur; woe. van 10.30–20.00 uur en zat. van 10.30–15.00 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.vlaardingen.nl/bekendmakingen. Klik vervolgens op 'bestemmingsplannen' en dan op 'bestemmingsplannen (25-10-2012)'. Voorts is het digitale plan raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied van het ontwerp bestemmingsplan wordt globaal als volgt begrensd:

  • aan de westzijde door de Beethovensingel;

  • aan de noordzijde door de Maassluisedijk;

  • aan de oostzijde door de Diepenbrockstraat;

  • aan de zuidzijde door de Parallelweg.

De voornaamste doelstelling voor het nieuwe bestemmingsplan is het verkrijgen van een actueel planologisch-juridisch kader voor de betreffende gronden. De tweede belangrijke doelstelling is er een consoliderend plan wordt gemaakt, waarmee wordt bedoeld dat alle bestaande rechten (vrijstellingen en vergunningen) in principe zijn meegenomen in het bestemmingsplan. De ontwikkeling van nieuwe of herontwikkeling van bestaande locaties is niet aan de orde in het bestemmingsplan.

Van belang is dat er voor het grootste deel van het plangebied nu nog geen bestemmingsplan geldt. Daarom moest er bij nieuwe initiatieven (zoals bouwplannen) tot nog toe worden getoetst aan de (ruimere) algemene mogelijkheden die de bouwverordening biedt. Ten opzichte van die algemene bouwverordening zullen er in het nieuwe bestemmingsplan soms minder mogelijkheden zijn voor nieuwe initiatieven, ook al moesten die in het verleden elders wel worden toegestaan. Er is in het nieuwe plan een aantal beleidsuitgangspunten verwerkt, o.a. ten aanzien van erfbebouwing, archeologie en karakteristieke objecten. Als resultaat van het wettelijke vooroverleg zijn in het ontwerp nog enkele wijzigingen aangebracht ten opzichte van het voorontwerp bestemmingsplan.

Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan. De wijziging in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan betreft de eis om (ook) bij functiewijziging te voldoen aan de betreffende gemeentelijke parkeernorm, zoals ook in andere plannen is opgenomen. Dit was abusievelijk niet opgenomen in het ontwerp bestemmingsplan.

Beroep.

Gedurende voornoemde termijn van 6 weken, van 1 november 2012 t/m 12 december 2012, kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag, door:

  • a. een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • b. een ieder ten aanzien van de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn aangebracht.

Tevens is het mogelijk gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien een spoedeisend belang zulks vereist. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als het verzoeken om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Vlaardingen, 24 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

Naar boven