Logo Enschede
Tervisielegging Ontwerpbestemmingsplan ‘Hart van de wijk Velve-Lindenhof’ (NL.IMRO.0153.20110958-0002), Enschede

Voor een gebied dat globaal begrensd wordt door Velveweg aan de noordzijde en de van Musschenbroekstraat aan de zuidzijde en betrekking heeft op gronden van de bestaande basisschool de Kubus aan de westzijde- en een buurtparkje aan de oostzijde van de Drebbelstraat, is het bestemmingsplan ‘Hart van de wijk Velve-Lindenhof’ ontworpen. Dit bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een ‘multifunctionele accommodatie’ (MFA) in aansluiting op de bestaande bebouwing van de basisschool de Kubus. De huidige Drebbelstraat komt in dit bestemmingsplan als verbindingsweg tussen de Velveweg en de van Musschenbroekstraat te vervallen. Met dit bestemmingsplan komt in overeenstemming met het gemeentelijk beleid ten aanzien van het aantal horecavestigingen in de wijk Velve-Lindenhof, tevens de horecafunctie voor het pand Lage Bothofstraat 262 te vervallen om de vestiging van een horecavestiging in de nieuwe MFA mogelijk te maken.

Het Ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp-vaststellingsbesluit liggen met de daarbij behorende stukken van 1 november tot en met 12 december 2012 voor eenieder ter inzage in de centrale hal van het stadskantoor, Hengelosestraat 51 in Enschede.

Het stadskantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.3o uur. Wilt u een nadere toelichting op het plan, dan kunt u daarvoor in het Stadskantoor terecht bij de afdeling Publieksdienstverlening Frontoffice. Openingstijden: maandag alleen op afspraak van 11:00 - 16:00 uur, dinsdag t/m vrijdag vrije inloop en op afspraak van 08.30 - 12.00 uur. Donderdagavond vrije inloop van 17.00 - 19.30 uur. Een afspraak kunt u telefonisch maken via 14053.

Het Ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0153.20110958-0002

dan wel worden gedownload via de webpagina

https://www.ruimtelijkeplannen.enschede.nl (zoeken op plannaam).

Gedurende de voornoemde termijn kan eenieder naar keuze schriftelijk, digitaal of mondeling een zienswijze omtrent dit ontwerpplan naar voren brengen bij de gemeenteraad.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad, Postbus 20, 7500 AA Enschede. U wordt verzocht in uw brief te vermelden: ‘zienswijze Ontwerpbestemmingsplan Hart van de wijk Velve-Lindenhof, kenmerk: BWT 20110958’. Digitaal kan een zienswijze uitsluitend worden ingediend via het digitaal loket van de gemeente Enschede, bereikbaar via de website van de gemeente Enschede of rechtstreeks op het webadres http://dloket.enschede.nl (onder ‘indienen zienswijze’).

Indien u mondeling uw zienswijze ten aanzien van dit plan naar voren wenst te brengen, dan kunt u hiervoor een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling bestemmingsplannen (bereikbaar via het telefoonnummer 14053).

Naar boven