Logo Achtkarspelen
Bestemmingsplan Buitenpost-centrum (vaststelling), Achtkarspelen

Inleiding

Het bestemmingsplan Buitenpost-centrum geeft een regeling voor het centrumgedeelte van Buitenpost. Op dit moment gelden er meerdere bestemmingsplannen voor het centrum die verouderd zijn.

Het bestemmingsplan geeft ruimtelijke kaders en sturingsmogelijkheden om de kwaliteit van het centrum te behouden en waar nodig te versterken. In het plan worden in het algemeen de bestaande functies vastgelegd. Het plan verschaft dus geen basis voor (grootschaliger) ontwikkelingen waarover nog geen of te weinig duidelijkheid bestaat. Planologische medewerking aan laatstbedoelde ontwikkelingen zal daarom later door middel van afzonderlijke ruimtelijke procedures tot stand moeten komen, waarbij een locatiegerichte beoordeling kan plaatsvinden.

Op 27 september 2012 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Buitenpost-centrum gewijzigd vastgesteld. Het plan is op het volgende punt gewijzigd.

In de algemene wijzigingsregels (artikel 24, sub b), die zijn opgenomen in de planregels van het bestemmingsplan Buitenpost-centrum, is voor de gronden aangeduid met wro-zone wijziginggebied 2 (dit betreft het stationsgebied) opgenomen dat maximaal 2 kantoren met een vloeroppervlakte van 1.200 m2 per kantoor zijn toegestaan.

Ter inzage

Vanaf 31 oktober tot en met 11 december 2012 ligt het vastgestelde bestemmingsplan Buitenpost-centrum ter inzage.

Het plan kunt u inzien:

Beroep

Tot en met 11 december 2012 kan beroep worden ingesteld tegen het plan door:

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze heeft ingediend;

  • een belanghebbende die gegronde redenen heeft waardoor hij geen zienswijze heeft ingediend; en

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft over de genoemde wijziging.

U kunt uw brief sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt ook om een schorsing vragen. Dit kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het plan wordt definitief op de dag na afloop van de beroepstermijn, behalve als een verzoek om schorsing wordt ingediend. Het plan wordt dan pas definitief nadat de Raad van State een beslissing heeft genomen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Streefkerk van de afdeling Ruimte, via het algemene nummer 14 0511.

Buitenpost, 30 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen, P. Adema, wnd. burgemeester

E. van der Sluis, secretaris

Naar boven