Logo Tynaarlo
Ontwerpbestemmingsplan Noordeinde 9 te Donderen, Tynaarlo

( NL.IMRO.1730.BPNdeinde9donderen-0302 )

Toestaan van extra bouwmogelijkheden voor bijgebouwen in ruil voor de huidige mogelijkheden van het hoofdgebouw

Het betreffende perceel Noordeinde 9 is gelegen in het geldende bestemmingsplan Kleinere kernen, tevens gedeeltelijk binnen het bestemmingsplan Buitengebied Vries. Het bouwen van een kapschuur van 120 m2, zoals door de eigenaar van dit perceel gewenst, is op grond van deze bestemmingsplannen niet mogelijk.

Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in het verruimen van de bouwmogelijkheden voor bijgebouwen bij de op dit perceel gevestigde woning. Dit om het oprichten van een nieuwe kapschuur van de beoogde 120 m2 ten behoeve van een agrarische hobby mogelijk te maken. Dit zal ten koste gaan van de bouwmogelijkheden (ondermeer qua oppervlakte) voor het hoofdgebouw, zoals deze binnen Kleinere kernen zijn bepaald. Deze zullen namelijk in ruil evenredig worden beperkt.

Kom het ontwerpbestemmingsplan even inzien!

Het ontwerpbestemmingsplan Noordeinde 9 te Donderen ligt met ingang van vrijdag 2 november 2012 voor een periode van 6 weken ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het ontwerp kan in die periode worden ingezien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en buiten deze tijden op telefonische afspraak. Voor onze openingstijden verwijzen wij u naar onze website www.tynaarlo.nl. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan tevens digitaal te raadplegen op deze website. Ook kunt u het plan gedurende de genoemde termijn raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan Noordeinde 9 te Donderen, schriftelijk indienen bij de gemeenteraad van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries. Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling een zienswijze kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Regie, telefoonnummer 0592 - 266 662.

Naar boven