Logo Bergen op Zoom
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Meilust-Bedrijventerrein’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 27 september 2012 het bestemmingsplan “Meilust-Bedrijventerrein met plannummer NL.IMRO.0748.BP0074-301” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft tot doel het onderbrengen van het bedrijventerrein aan weerszijden van de Marconilaan-Noord in één bestemmingsplan met één samenhangende en actuele juridische-planologisch regeling. Het plan betreft hoofdzakelijk een conserverend plan, met uitzondering van één locatie waarop een wijzigingsbevoegdheid is gelegd. Het betreft een bedrijfsperceel op de hoek Potlodenlaan/Bastionweg.

Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • Randweg Oost, rijksweg A4 aan de noord- en oostzijde;

  • aan de zuidzijde door de spoorlijn Vlissingen - Roosendaal;

  • Marconilaan-Noord aan de westzijde;

Ook het bedrijventerrein aan de westzijde van de Marconilaan-Noord, dat globaal wordt begrensd door Ravelstraat, Dostalstraat, Zandstraat, Fort Moermont en Tinelstraat, maakt onderdeel uit van het plangebied. Op basis van voortschrijdend inzicht rondom de invulling van het woonwagencentrum is besloten om het woonwagencentrum met woonwagens en bedrijvigheid buiten het plangebied te laten. Daarvoor zal later een apart bestemmingsplan worden opgesteld.

Wijziging

De wijzigingen zijn deels naar aanleiding van ingediende zienswijzen en deels ambtshalve aangebracht. Ze zijn aangegeven in het ter inzage liggende raadsbesluit.

Inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 29 oktober 2012 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 200019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, danwel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan eenieder beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift teven een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met E. Weterings van het Bureau Ruimtelijke Ordening (0164) 277524 of E.P.A.M.weterings@bergenopzoom.nl.

Naar boven