Logo Oss
Bestemmingsplan ‘Midden-Noord-Oss - 2012’ vastgesteld, Oss

De gemeenteraad van Oss heeft op 13 september 2012 het bestemmingsplan ‘Midden -Noord-Oss- 2012’ vastgesteld. Hieronder kunt u lezen hoe u het bestemmingsplan kunt bekijken en wat u kunt doen als u het niet eens bent met het bestemmingsplan.

Waar gaat het bestemmingsplan ‘Midden-Noord-Oss 2012’ over?

Het bestemmingsplan gaat over de buurten Katwijk, Arendsvlucht, Krinkelhoek, Mettegeupel, Oijense Zij en het “oude deel” van de buurt Horzak. Het gebied wordt globaal begrensd door de Frankenbeemdweg en Spitsbergerweg in het noorden, de Hertogin Johannasingel en de John F. Kennedybaan in het westen, de spoorlijn in het zuiden en het centrumgebied in het oosten.

Het gaat om een bestaand gebied. Het bestemmingsplan geeft daarom vooral een goede regeling voor de bestaande situatie. Er zijn ook enkele ontwikkelingen opgenomen, zoals de ontwikkeling van het tuincentrum en een bouwmarkt op het perceel Frankenbeemdweg 50 , een woningbouwontwikkeling op een binnenterrein aan de Oijense weg en enkele woningbouwmogelijkheden aan het Gulden Huis.

Het bestemmingsplan wijkt af van het ontwerpbestemmingsplan

Begin 2012 kon u reageren op het ontwerp van het bestemmingsplan. Het vastgestelde bestemmingsplan is op een aantal punten anders dan het ontwerpbestemmingsplan. De verschillen staan vermeld in een ‘Nota van zienswijzen en wijzigingen’.

Welke stukken kunt u bekijken?

U kunt vanaf donderdag 1 november tot en met woensdag 12 december 2012 de volgende stukken bekijken:

  • het besluit van de gemeenteraad over het bestemmingsplan

  • het bestemmingsplan

  • andere stukken over het bestemmingsplan, zoals de toelichting en de ‘Nota van zienswijzen en wijzigingen’

Waar en hoe kunt u de stukken bekijken?

U kunt de stukken bekijken:

  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • op de gemeentelijke website www.ruimtelijkeplannen-oss.nl

  • (in papier en digitaal) bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPmiddennrdoss2012-VG01.

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met het bestemmingsplan?

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van 1 november tot en met 12 december 2012.

U kunt alleen beroep instellen als u:

  • belang hebt bij het bestemmingsplan, én

  • gereageerd hebt op het ontwerpbestemmingsplan.

Hebt u niet gereageerd? Dan kunt u soms toch beroep instellen. U moet dan aantonen dat u redelijkerwijs niet heeft kunnen reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Dit is bijvoorbeeld het geval als u het niet eens bent met de wijzigingen in het bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan.

Voor het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan geldt nog het volgende.

Het bestemmingsplan laat op het binnenterrein aan de Oijenseweg meer dan 11 nieuwe woningen toe. Daardoor is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in uw beroepschrift moet aangeven waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. U mag dit na afloop van de beroepstermijn niet meer aanvullen.

U stuurt uw beroepschrift aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA DEN HAAG

Stelt u uiterlijk 12 december 2012 beroep in? Dan kunt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Dit betekent dat de Voorzitter een voorlopige uitspraak doet over uw beroep. De Afdeling doet dan later een definitieve uitspraak.

De Voorzitter kan alleen een voorlopige uitspraak doen als er snel een uitspraak nodig is.

U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorziening te vragen. Op de website www.raadvanstate.nl leest u hoeveel u moet betalen en hoe u dit doet.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het bestemmingsplan treedt in werking op 13 december 2012. Maar het treedt later in werking als er iemand vóór 13 december 2012 een verzoek om voorlopige voorziening indient. De inwerkingtreding hangt dan af van de uitspraak van de Voorzitter.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Belt u dan met mevrouw van den Hogen, telefoonnummer [0412] 62 99 11.

Naar boven