Logo Vught
Ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied, Landgoed Wolfsbosch’, Vught

Burgemeester en wethouders van Vught maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied, Landgoed Wolfsbosch’ ter inzage ligt.

Het plangebied van Landgoed Wolfsbosch ligt tussen de spoorlijn ’s-Hertogenbosch-Tilburg, de Cromvoirtsepad en de Groenewouddreef. Het plan beoogt de realisering van een landgoed met een ruimtebeslag van circa 10 ha. waarbinnen, ruim 7 ha. nieuwe natuur zal worden aangelegd. Naast een grote waterpartij en een voetpad komt in het plangebied één nieuwe landgoedwoning met bijgebouwen.

Ten behoeve van dit ontwerp bestemmingsplan is een aanvraag om hogere waarden op basis van de Wet en het Besluit geluidhinder ingediend. Deze ontheffing is aangevraagd vanwege het feit dat de voorkeursgrenswaarden met betrekking tot de toegestane geluidsbelasting voor weg- en railverkeer overschreden worden. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de hogere waarden vast te stellen

Het ontwerp van het bestemmingsplan met bijlagen en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden liggen van donderdag 25 oktober tot en met woensdag 5 december 2012 gedurende zes weken ter inzage bij de ontvangst- en informatiebalie van het gemeentekantoor, Secretaris van Rooijstraat 1 te Vught. U kunt de stukken ook via internet (www.vught.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl onder ID-nummer NL.IMRO.0865.bgBPWolfsbosch-ON01) raadplegen, thuis of in de hal van het gemeentekantoor. Tegen betaling zijn afschriften van de ter inzage liggende stukken verkrijgbaar.

Gedurende de genoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of het voornemen de hogere waarden te verlenen kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan wordt gericht aan de gemeenteraad van Vught, een schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden wordt gericht aan Burgemeester en wethouders van Vught. Het postadres is: Postbus 10100, 5260 GA Vught. Voor het geven van een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, mevrouw C. van den Wildenberg, (073) 6580 162. Voor zover het vragen betreffen over de procedure hogere waarden kunt u contact opnemen met de heer T. Schulpen, (073) 6580 724.

Naar boven