Logo Buren
Vastgesteld wijzigingsplan ‘Gildeland 22 in Lienden’, Buren

Het college van burgemeester en wethouders van Buren stelde op 16 oktober 2012 het Plan van Wijziging 1 (Gildeland 22 in Lienden) van het bestemmingsplan “Kom Lienden 2004” vast. Het vastgestelde wijzigingsplan ligt vanaf morgen ter inzage.

Wat maakt dit wijzigingsplan mogelijk?

Het doel van dit wijzigingsplan is om de bouw van drie nieuwe woningen op het perceel Gildeland 22 in Lienden mogelijk te maken. Het gaat hier om een vrijstaande woning en twee halfvrijstaande woningen.

Hoe kunt u het wijzigingsplan bekijken?

Het wijzigingsplan ligt 6 weken ter inzage. De periode start op donderdag 25 oktober 2012 en loopt tot en met woensdag 5 december 2012. U kunt tijdens deze periode de stukken bekijken bij de publieksbalie in het gemeentehuis, De Wetering 1 in Maurik. De publieksbalie is dagelijks geopend van 9.00 tot 12.00 uur.

Het plan is ook te bekijken op onze website www.buren.nl.

Hoe kunt u reageren op het plan?

Als u het niet eens bent met het bestemmingsplan kunt u tot en met 5 december 2012 beroep instellen als:

  • u op tijd uw zienswijze tegen het eerdere ontwerpwijzigingsplan heeft ingediend;

  • u belanghebbende bent en kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest om uw zienswijze tegen het voorgaande ontwerpwijzigingsplan in te dienen;

  • u belanghebbende bent en het niet eens bent met de wijzigingen die zijn aangebracht.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

In het beroepschrift staat in ieder geval:

  • uw naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de redenen van het beroep en

  • uw handtekening.

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt, blijft het besluit geldig totdat de Raad van State over uw beroep heeft beslist. Misschien kunt of wilt u die beslissing op uw beroep niet afwachten. Dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een regeling te treffen. Deze regeling heet een voorlopige voorziening of schorsing. Dit betekent dat de rechter snel naar uw verzoek kijkt en beslist of het besluit nog niet in werking moet treden. U moet dan wel een beroepschrift hebben ingediend. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Nadat u het beroepschrift heeft ingediend krijgt u bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Maurik, 24 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Buren

Naar boven