Logo Schiermonnikoog
Partiële hervaststelling bestemmingsplan ‘Schiermonnikoog – Dorp – Herziening 2010’, Schiermonnikoog

Burgemeester en wethouders van Schiermonnikoog maken bekend dat de gemeenteraad op 16 oktober 2012 het bestemmingsplan “Schiermonnikoog – Dorp – herziening 2010” partieel heeft hervastgesteld ten aanzien van de plandelen “Maatschappelijk” en “Verkeer – Verblijf”, die betrekking hebben op de gronden aan de Torenstreek.

Deze partiële hervaststelling volgt op de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 12 september 2012, ten aanzien van de zaak met als kenmerk: 201107142/1/R4.

De wijzigingen hebben betrekking op de uitbreiding van het nieuwe bezoekerscentrum “De Promenade” aan de Torenstreek te Schiermonnikoog.

De wijzigingen staan vermeld in het raadsbesluit dat met de partiële hervaststelling ter inzage is gelegd.

Inzage

Het raadsbesluit, het partieel hervastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 27 oktober tot en met 7 december 2012 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Nieuwestreek 5 te Schiermonnikoog tijdens de kantooruren. U kunt de stukken ook raadplegen op www.schiermonnikoog.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de raad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het instellen van beroep is mogelijk voor zover het beroep betrekking heeft op de wijzigingen die de raad met dit besluit heeft aangebracht in het eerder, op 19 april 2011, vastgestelde bestemmingsplan ‘Schiermonnikoog – Dorp – Herziening 2010’ en kan worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan “Schiermonnikoog – Dorp – Herziening 2010” naar voren heeft gebracht, of

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan “Schiermonikoog – Dorp – Herziening 2010” naar voren heeft gebracht.

Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Voor het instellen van beroep en het verzoeken om een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

In werking

De partiële hervaststelling van het bestemmingsplan “Schiermonnikoog – Dorp – herziening 2010” treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrecht is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven