Logo Zutphen
Bekendmaking terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Fort de Pol, Zutphen

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat vanaf donderdag 25 oktober tot en met 5 december 2012 gedurende zes weken , het ontwerpbestemmingsplan “Fort de Pol”, de “planMER. Fort de Pol” en de “’passende beoordeling Fort de Pol”’ voor een ieder ter inzage liggen bij het loket van de gemeente Zutphen, 's Gravenhof 2.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Fort de Pol’

Het plangebied ligt aan de noordkant van het bedrijventerrein de Mars, Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door het Twentekanaal, aan de westzijde door de IJssel en aan de zuid en oostzijde door het bedrijventerrein de Mars.

Het bestemmingsplan ‘Fort de Pol ’ maakt de ontwikkeling mogelijk van bedrijventerrein, een uitbreiding van de geluidzone aan de noordzijde ten behoeve van de bedrijvigheid, een fietspad en via een wijzigingsbevoegdheid een langshaven.

De uitbreiding van de geluidzone is deels gelegen op het grondgebied van de gemeente Lochem. Daarom wordt door de gemeente Lochem gelijktijdig een bestemmingsplanprocedure doorlopen.

plan-m.e.r

In het plangebied is een plan-m.e.r. nodig vanwege de ligging nabij Natura 2000, de mogelijkheid voor

het aanleggen van schepen van 1350 ton of meer, en de benodigde aanpassing van de primaire waterkering als de langshaven wordt aangelegd. Het bestemmingsplan is het kaderstellende plan voor deze activiteiten, deels middels een wijzigingsbevoegdheid.

In het planMER zijn de mogelijke effecten van de langshaven in beeld gebracht. Verder zijn hierin alle relevante milieueffecten van de ontwikkelingen in het plangebied Fort de Pol in beeld gebracht.

De passende beoordeling is conform de Natuurbeschermingswet noodzakelijk vanwege de ligging nabij het Natura 2000 gebied.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan “Fort de Pol ” , de planMER “Fort de Pol ” en de “’passende beoordeling”’kunt u inzien bij Het Loket, in het gemeentehuis van Zutphen. De documenten zijn te vinden via www.zutphen.nl .Kies achtereenvolgens Wonen en Omgeving, Ruimtelijke plannen en Ter inzage.

Verder is het bestemmingsplan te raadplegen op  www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor de volgende link gebruiken:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0301.bp0205FortdePol-on02

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u ook langs elektronische weg verkrijgen via de link:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0301 /NL.IMRO.0301.bp0205FortdePol-on02

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder over het ontwerp bestemmingsplan “Fort de Pol”’ , het planMER Fort de Pol”en “’de passende beoordeling” schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad.

Uw schriftelijke zienswijzen dient u te richten aan: Gemeenteraad gemeente Zutphen, Postbus 41, 7200 AA Zutphen, onder vermelding van “zienswijzen Fort de Pol”.

Als u mondeling uw zienswijzen naar voren wilt brengen dan kunt u hiervoor een afspraak maken via het secretariaat van Programmabureau De Mars, telefoon (0575)587950. Van uw mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Zutphen, 24 oktober 2012

burgemeester en wethouders van Zutphen

Naar boven