Logo Cuijk
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Straatkant’, Cuijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Straatkant” gewijzigd heeft vastgesteld op 10 september 2012. Tevens maken zij bekend dat de gemeenteraad besloten heeft geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken worden vanaf 24 oktober 2012 zes weken voor beroep ter inzage gelegd. Voor de mogelijkheid van beroep worden de besluiten omtrent de vaststelling van het bestemmingsplan en het niet vaststellen van een exploitatieplan als één besluit aangemerkt.

Het plan is opgesteld in het kader van het actualiseringsprogramma gemeente Cuijk dat is vastgesteld door de raad op 14 april 2003 en laatstelijk is geactualiseerd bij raadsbesluit van 6 februari 2012. De actualisatie van de bestemmingsplannen van het bedrijventerrein Straatkant (Haps) is gericht op het terugbrengen van het aantal plannen en de uniformering van regels. Het plan heeft primair een conserverend karakter, het bedrijventerrein wordt niet uitgebreid.

De gewijzigde vaststelling ten opzichte van het ontwerp betreft:

  • in de Staat van Bedrijfsactiviteiten worden loonbedrijven met een bruto vloeroppervlakte van meer dan 500 m2 opgenomen.

  • ter plaatse van Horn 1 t/m 6 wordt de goothoogte bij rechte verhoogd naar 8,5 meter;

  • ter plaatse van Straatkantseweg 12 en 14 wordt de zonegrens tussen de milieucategorieën 2 en 3.1 afgestemd op de inrichtingsgrens;

  • de plangrens sluit niet overal aan op de plangrens van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2010’. Hierdoor ontstaan ongewenst stroken waar de oude bestemmingsplannen blijven gelden. Het betreft vrijwel overal de toevoeging van de bestemming ‘Verkeer’ en heeft verder geen inhoudelijke gevolgen;

  • de dubbelbestemming ‘Leiding - Riool’ is verwijderd naar aanleiding van een opmerking van het Waterschap Aa en Maas. Ter plaatse van de dubbelbestemming is geen rioolleiding aanwezig die extra bescherming behoeft;

  • de bedrijfswoning ter plaatse van Straatkantseweg 14 was te klein ingetekend: dit is hersteld.

U kunt het plan op de volgende manieren inzien:

In de periode van woensdag 24 oktober tot en met dinsdag 4 december 2012 kan een belanghebbende:

  • die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan;

beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en/of een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, beide Postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage.

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en het niet vaststellen van een exploitatieplan treden op 5 december 2012 in werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treden de besluiten niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Cuijk, 23 oktober 2012

Naar boven