Logo Littenseradiel
Vaststelling bestemmingsplan ‘Wjelsryp’ gemeente Littenseradiel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Littenseradiel maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 17 september 2012 het bestemmingsplan ‘Wjelsryp’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpplan gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen met ingang van 26 oktober 2012 gedurende zes weken (tot en met 6 december 2012) in het gemeentehuis (afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling), Keatsebaen 1 te Wommels, ter inzage.

De openingstijden van het gemeentehuis zijn: maandag t/m vrijdag van 09:00 - 12:00 uur, woensdag eveneens van 14:00 - 16:00 uur. Tegen betaling van de kosten wordt een afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit zijn ook te raadplegen via de website van de gemeente Littenseradiel: www.littenseradiel.nl (onder Actueel, Bekendmakingen, Bestemmingsplannen) en via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder Een plan bekijken > Bestemmingsplannen).

Het identificatienummer (ID) van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0140.BPWjelsryp-VA01.

Nadere informatie over het bestemmingsplan

In het kader van de actualisering van bestemmingplannen wordt voor het dorp Wjelsryp een nieuw bestemmingplan gemaakt. Het plan voorziet in het ‘bij de tijd brengen’ van oude bestemmingsplannen en wijzigingsplannen voor het dorp. Na het van kracht worden van dit nieuwe bestemmingsplan zullen deze oude bestemmingsplannen en wijzigingsplannen vervallen.

Het bestemmingsplan, waarvan thans het voorontwerp ter inzage ligt, heeft hoofdzakelijk betrekking op de bestaande bebouwing in Wjelsryp. Dat wil zeggen dat de bestaande situatie in ruimtelijk en functioneel opzicht vastgelegd wordt.

In het bestemmingsplan is derhalve niet voorzien in nieuwbouw van woningen.

Voor een eventuele toekomstige (reguliere) woningbouwlocatie aan het eind van de Pastoryleane kan te zijner tijd een apart bestemmingsplan worden gemaakt.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn in het door de raad vastgestelde bestemmingsplan wijzigingen aangebracht.

De belangrijkste wijzigingen betreffen:

  • voor de percelen Oasterein 6 en 8 worden de voor de uitbreiding bestemde gedeelten voorzien van de aanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch - uitbreiding’ (sa-uit);

  • de bestemming ‘Woongebied’ ter plaatse van het perceel Greate Buorren 11 (kadastraal nummer 2186) wordt vervangen door de bestemming ‘Bedrijf’, inclusief een bouwvlak ter grootte van de huidige loods. Het perceel ten westen van Greate Buorren 11 (kadastraal nummer 1314) krijgt eveneens de bestemming ‘Bedrijf’, echter zonder bouwvlak;

  • rondom (een gedeelte van) de ijsbaan wordt de aanduiding “groen” opgenomen.

Een volledige opsomming van alle wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is vermeld in het raadsbesluit van 17 september 2012.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan betreffende het vastgestelde bestemmingsplan schriftelijk beroep worden ingediend bij de Raad van State door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State,

Postbus 20.019, 2500 EA te Den Haag. Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening (verzoek om schorsing) in te dienen bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Vragen?

Meer informatie is te verkrijgen bij de heer S. Herrema van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0515 - 334476.

Wommels, 25 oktober 2012

Burgemeester en wethouders voornoemd, Dr. J. Liemburg, burgemeester.

Drs. J. Folkerts, secretaris.

Naar boven