Logo Sittard-Geleen
Bestemmingsplan vastgesteld Geleen Zuid, Sittard-Geleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.6 Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 25 oktober 2012 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 5 december 2012) het door de gemeenteraad in de vergadering van 2012 genomen besluit ten behoeve van de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Geleen Zuid 1’ ter inzage ligt bij de Vergunningenbalie van de Stadswinkel in Geleen (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en volgens afspraak maandag t/m woensdag van 12.00 tot 17.00 uur en donderdag van 12.00 tot 19.00 uur), Markt 1 te Geleen.

Het betreffende vaststellingsbesluit met bijbehorend bestemmingsplan kan tevens digitaal worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het vastgestelde bestemmingsplan omvat grotendeels het stadsdeel Kluis. De noordwestelijke grens van het plan loopt langs de Rijksweg Zuid. De zuidwestelijke en zuidoostelijke grenzen van het plangebied worden gevormd door de Jos Klijnenlaan en de Frans Erenslaan. De Vondellaan en de Kummenaedestraat vormen de noordoostelijke grens.

Op basis van de nieuwe Wet op de ruimtelijke ordening moet een bestemmingsplan elke tien jaar worden geactualiseerd. Daarom is het oude bestemmingsplan nu vervangen door een nieuwe versie. Het nieuwe bestemmingsplan is gericht op het behouden en beheren van de bestaande ruimtelijke situatie.

Instellen beroep

Binnen de termijn van ter inzage legging kan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag), door:

  • een belanghebbende die naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan tijdig een zienswijze heeft ingediend

  • een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze naar voren te brengen

  • eenieder tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (eveneens postbus 20019, 2500 EA Den Haag). In dát geval treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

24 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen

Naar boven