Logo Rijnwoude
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘International Trade Centre (ITC) 2012’, Hazerswoude-Dorp, Rijnwoude

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude maken ingevolge artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 september 2012 het bestemmingsplan “International trade Centre (ITC) 2012” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het raadsbesluit tot gewijzigde vaststelling ligt te samen met het bestemmingsplan en overige relevante stukken met ingang van 18 oktober 2012 tot en met 28 november 2012 (zes weken) voor een ieder ter inzage.

Zakelijke inhoud

Het nieuwe bestemmingsplan dient ter vervanging van het huidige bestemmingsplan “ITC 1996”. Het bestemmingsplan heeft ten doel om het International Trade Centre te behouden als overwegend sierteelt gerelateerd bedrijventerrein, onderdeel uitmakend van de Greenport, regio Boskoop. Het plangebied wordt aan de noord- en oostzijde begrensd door respectievelijk het sierteeltconcentratiegebied en de Roemer. Ten zuiden wordt het plangebied begrensd door de Hoogeveenseweg (N 455), terwijl de westelijke begrenzing wordt gevormd door het Pot- en Containerteeltterrein (PCT, fase 1).

Wijzigingen bij vaststelling bestemmingsplan

In het vastgestelde bestemmingsplan is een wijziging aangebracht door op de verbeelding bij Edo Koi, Belgiëlaan 1F een aanduiding voor ‘parkeerterrein’ op te nemen. De regels (artikel 4) en toelichting (paragraaf 2.7.5) zijn dienovereenkomstig aangepast.

Analoog en digitaal inzien

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en overige relevante stukken liggen ligt in het gemeentehuis van Rijnwoude, Frederik van Eedenplein 4 te Hazerswoude-Rijndijk ter inzage, bij de publieksbalie van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 12.30 uur, op donderdagavond van 17.00 - 20.00 uur en ook op werkmiddagen op afspraak van 13.30 - 16.00 uur. Dit bestemmingsplan kunt u tevens via de gemeentelijke website (www.rijnwoude.nl via ondernemen  bestemmingsplannen) en op www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.1672.11BPHDitcterrein-VG01. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

Beroepsmogelijkheden en inwerkingtreding

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet (tijdig) heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorts kan een belanghebbende gedurende de genoemde termijn beroep instellen tegen de door de raad bij vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Hazerswoude-Rijndijk, 17 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude, De secretaris, A.J.E. van der Werf-Bramer

de burgemeester, A. Latenstein van Voorst-Woldringh

Naar boven