Logo Leidschendam-Voorburg
Ontwerp bestemmingsplan Voorburg-Midden, Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerpbestemmingsplan Voorburg-Midden ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan is gelegen in het stedelijke gebied van Voorburg en is begrensd door ‘natuurlijke’ grenzen, zoals de Broeksloot, park ’t Loo, de Mgr. van Steelaan en de Laan van Nieuw Oosteinde.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied, dat is vastgelegd op de verbeelding behorende bij dit bestemmingsplan. Voor het plangebied van Voorburg-Midden geldt momenteel een verouderd bestemmingsplan ‘Centrum’ van 1989 van de voormalige gemeente Voorburg. Afgelopen decennia hebben zich omvangrijke ontwikkelingen voorgedaan in het plangebied die in dit bestemmingsplan zijn verwerkt. Daarbij is invulling gegeven aan het gebied ‘Corbulo’ op de hoek van de Prins Bernhardlaan en de Julianalaan, zijn verbeteringen doorgevoerd in het winkelcentrum Julianabaan en heeft op verschillende plaatsen in het gebied nieuwbouw plaatsgevonden. Het bestemmingsplan Voorburg-Midden is gericht op het behoud van bestaande (woon)kwaliteiten en is overwegend conserverend van aard.

Termijn van inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van vrijdag 26 oktober 2012 tot en met donderdag 6 december 2012.

Inzien bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

Indienen zienswijzen

Tijdens de eerder genoemde termijn kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg, postbus 905, 2270 AX Voorburg.

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan. Uw zienswijze moet voorzien zijn van een handtekening. Het is niet mogelijk om een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijk Juridisch Beleid, telefoonnummer (070) 300 9674.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer M.C.N.M. Bootsma of een van de andere medewerkers van de afdeling Ruimtelijk Juridisch Beleid op telefoonnummer 14 070.

Leidschendam-Voorburg, 25 oktober 2012

Naar boven