Logo Nieuwkoop
Ontwerpbestemmingsplan Damstaete, Langeraar ter inzage, Nieuwkoop

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwkoop maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Damstaete, Langeraar ter inzage ligt.

De procedure van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, is van toepassing.

Wat houdt het plan in?

De planlocatie wordt ontwikkeld tot een woongebied, aansluitend aan de kern van Langeraar.

Er worden maximaal 21 woningen gebouwd. De functionele bestemmingen zijn Groen, Verkeer, Verkeer-Verblijfsgebied, Water en Wonen.

Wilt u het plan inzien?

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan Damstaete, Langeraar gedurende zes weken inzien. Deze termijn loopt van donderdag 25 oktober 2012 tot en met woensdag 5 december 2012.

Een papieren planversie incl. bijbehorende stukken ligt tijdens de normale openingstijden bij het Klant Contact Centrum in Nieuwveen ter inzage. In de hal is ook een publiekscomputer beschikbaar.

De basisbestanden zijn in te zien op www.nieuwkoop.nl onder ‘bestemmingsplannen’.

Het ontwerpbestemmingsplan is volledig digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en te vinden via de plannaam, gemeentenaam of IMRO-ID: NL.IMRO.0569.bpLGRDamstaete-on01.

Wilt u reageren op het plan?

Tot en met woensdag 5 december 2012 kan iedereen een schriftelijke reactie (‘zienswijze’) geven aan de gemeenteraad via Postbus 1, 2460 AA, Ter Aar. De raad betrekt de ingekomen zienswijzen bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Wettelijk is bepaald dat buiten de termijn ingediende zienswijzen niet in behandeling kunnen worden genomen.

Op het bestemmingsplan Damstaete, Langeraar is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft met name consequenties voor de beroepsfase:

  • Beroepsgronden moeten in het beroepschrift worden opgenomen. Als deze ontbreken is het beroep niet-ontvankelijk.

  • Appellanten kunnen alleen die gronden tegen een bestemmingsplan aanvoeren, waarbij zij zelf een eigen belang hebben.

  • Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen beroepsgronden worden aangevoerd.

Naar boven