Logo Lansingerland
Ontwerpbestemmingsplan Centrum Berkel en Rodenrijs, gemeente Lansingerland

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders van Lansingerland bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum Berkel en Rodenrijs’ met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0089-ONTW met bijbehorende stukken ter inzage wordt gelegd.

Beschrijving bestemmingsplan

Het plangebied betreft het centrum van de kern Berkel en Rodenrijs. De begrenzing van het plangebied is als volgt:

  • aan de noordzijde: de Oudelandselaan, de Noordeindseweg en de Oranjestraat;

  • aan de oostzijde: de Berkelseweg (landscheiding);

  • aan de zuidzijde: de Boterdorpseweg en de Klapwijkseweg;

  • aan de westzijde: de westelijke grens van een aantal woonpercelen aan de Westersingel (zuidelijk gedeelte), de grens van Meerpolder en de Westersingel.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de verouderde status van de geldende bestemmingsplan in combinatie met de eisen die in de Wet ruimtelijke ordening (Wro) worden gesteld aan de 'houdbaarheid' van bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan legt de bestaande planologische situatie en rechten vast. De ontwikkelingen met betrekking tot het gemeentehuis Berkel en Rodenrijs, Ds. Van Koetsveldstraat en de Gemeentewerf zijn NIET meegenomen in het onderhavige ontwerpbestemmingsplan.

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op het opnemen van twee wijzigingsgebieden ter plaatse van de Westersingel 5 en de Herenstraat 24 tot en met 28.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum Berkel en Rodenrijs’ met bijbehorende stukken liggen vanaf 18 oktober 2012 tot en met 28 november 2012 voor een ieder ter inzage.

Het plan is digitaal beschikbaar gesteld en kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl als u zoekt op de naam van het plan of het identificatienummer (ID). Daarnaast is het plan ook in te zien op de gemeentelijke website: www.lansingerland.nl onder Wonen en omgeving (bestemmingsplannen).

Tot slot ligt het plan voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis te Bergschenhoek, Tobias Asserlaan 1 te Bergschenhoek en Bleiswijk, Dorpsstraat 7 te Bleiswijk. Het gemeentehuis te Bergschenhoek is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur. Het servicepunt Bleiswijk is geopend op maandag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur en op vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Als u de betreffende stukken buiten de openingstijden wilt inzien of een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer 14 010.

Zienswijze

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunt u een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze (geen email) kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van de gemeenteraad, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0089/03. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Naar boven