Logo Oss
Ontwerpbestemmingsplan ‘Noord-West-Oss-2013’, Oss

Burgemeester en wethouders van Oss maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Noord-West-Oss-2013’ gereed is en dat zienswijzen kenbaar kunnen worden gemaakt.

Inhoud

Het plangebied wordt begrensd door de spoorlijn ’s Hertogenbosch-Nijmegen in het zuiden, de Doctor Saal van Zwanenbergsingel, Hertogin Johannasingel en John F. Kennedybaan in het oosten en het buitengebied in het noorden en westen. Het gaat om een bestaand stedelijk gebied. Het belangrijkste doel van dit bestemmingsplan is om een goede, actuele regeling te maken voor dit gebied. Er zijn enkele ontwikkelingen opgenomen.

Hogere grenswaardenprocedure

Het bestemmingsplan laat toe dat enkele nieuwe woningen worden gebouwd. Door het geluid van de wegen wordt de voorkeursgrenswaarde voor deze woningen overschreden. Om de nieuwe woningen toe te laten, moet een hogere grenswaardenprocedure worden gevolgd. Deze procedure loopt gelijk op met de procedure voor het bestemmingsplan.

Inzage en termijn

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden liggen met ingang van 25 oktober gedurende zes weken dus tot en met 5 december voor iedereen ter inzage en zijn raadpleegbaar:

  • op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke website www.ruimtelijkeplannen-oss.nl;

  • bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss, geopend van maandag tot met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPnoordwestoss-ON01

Zienswijzen

Het is voor iedereen mogelijk om gedurende genoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit naar voren te brengen. Dit kan door een brief te sturen aan de gemeenteraad van Oss, t.a.v. de Afdeling Stedelijke Ontwikkeling, Postbus 5, 5340 BA Oss, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Noord-West-Oss-2013.

Het is ook mogelijk om binnen deze termijn mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met mevrouw Van den Hogen of mevrouw Van Maanen van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, telefoon [0412]629911.

Naar boven