Logo Skarsterlân
Vastgesteld bestemmingsplan Haskerdijken-Uitbreiding, Skarsterlân

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 3 oktober 2012 het bestemmingsplan Haskerdijken-Uitbreiding ongewijzigd heeft vastgesteld, daarbij geen exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.2 Wro heeft vastgesteld en het plangebied welstandsvrij heeft verklaard en dat laatste onderdeel te laten uitmaken van de Welstandsnota Skarsterlân. Het bestemmingsplan biedt het kader voor de bouw van zes (half-)vrijstaande woningen op de locatie Stobbegaesterpaad en het sportveld. De woningbouw sluit aan bij de omliggende bebouwing. Voor de waterberging wordt een waterpartij gecreëerd.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en het bijbehorende raadsvoorstel liggen met ingang van 22 oktober 2012 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure. U kunt de stukken ook digitaal inzien via: www.skarsterlan.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van 6 weken, ingaande 22 oktober 2012, tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat tenminste: nam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en zo mogelijk, doch niet verplicht, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht, is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.

Het indienen van beroep schorst de werking van een bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Raad van State griffierechten (kosten) in rekening brengen. Het besluit omtrent de vaststelling van het bestemmingsplan treedt niet in werking voordat de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op het verzoek heeft beslist.

Vastgesteld besluit Wet geluidhinder hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân hebben op 3 oktober 2012 ten behoeve van het bestemmingsplan Haskerdijken Uitbreiding een hogere grenswaarde als bedoeld in artikel 110 Wet geluidhinder vastgesteld voor enkele woningen in het plan. De voorkeursgrenswaarde wordt voor enkele woningen overschreden, de berekende geluidswaarden blijven wel onder de maximaal toegestane geluidsbelasting. Het vastgestelde besluit hogere grenswaarde ligt met ingang van 22 oktober 2012 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis, Herema State 1 te Joure. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden gedurende genoemde termijn van 6 weken, ingaande 22 oktober 2012, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven