Logo Amersfoort
Vaststelling bestemmingsplan Woonwagencentrum Birkt en besluit hogere waarden, Amersfoort

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 2 oktober 2012 bij besluitnummer 4183246het bestemmingsplan Woonwagencentrum Birkt ongewijzigd vastgesteld.

Inhoud van het plan

Inmiddels bestaat het centrum al weer ruim 30 jaar. Omdat het woonwagencentrum zo spoedig mogelijk moet worden heringericht (het centrum voldoet niet aan de hedendaagse eisen, qua leefbaarheid en veiligheid), wordt vooruitlopend op het bestemmingsplan “Bedrijventerreinen e.o. en snelwegen” een postzegelplan gemaakt voor dit betreffende terrein. Het bestemmingsplan Woonwagencentrum Birkt voorziet in het realiseren van maximaal 12 woonwagenstandplaatsen met bijbehorende gebouwtjes. Daarnaast maakt het bestemmingsplan het mogelijk om circa 2000 m² als bedrijventerrein in te richten. Het bestemmingsplan Woonwagencentrum Birkt ligt in het zuidwestelijke deel van het bedrijventerrein Isselt, tussen de Kryptonweg en de Birkt.

Procedure

Op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het bestemmingsplan en het raadsbesluit van 11 oktober tot en met 21 november 2012 ter inzage bij de Informatiebalie in de hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 08.30 - 17.00 uur). Het bestemmingsplan en het raadsbesluit kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op bestemmingsplannen in voorbereiding, en klik vervolgens op de kaart door naar het gebied) en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Binnen de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbestemmingsplan, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak, of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070 - 426 44 26.

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Inhoud besluit hogere waarden

Burgemeester en wethouders hebben op 11 september 2012 overeenkomstig artikel 110a Wet geluidhinder (Wgh) hogere waarden vastgesteld omdat uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de voorkeursgrenswaarden voor weg- en railverkeerslawaai worden overschreden en er redelijkerwijs geen maatregelen getroffen kunnen worden.

Beroep instellen tegen het besluit hogere waarden

Op grond van artikel 145 van de Wet geluidhinder begint de termijn voor het indienen van een beroepsschrift bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het besluit tot vaststelling van hogere waarden met ingang van de dag waarop beroep kan worden ingesteld tegen het besluit van de raad tot vaststelling van het bestemmingsplan Woonwagencentrum Birkt.

Omdat over het ontwerpbesluit tot vaststelling van de hogere waarde geen zienswijzen kenbaar zijn gemaakt, kunnen op grond van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht alleen belanghebbenden in beroep gaan die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat ze geen zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend. Het beroep schorst de werking van de besluiten niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Naar boven