Logo Apeldoorn
Ontwerpbestemmingsplan Klarenbeek, Apeldoorn

Van 18 oktober 2012 tot en met 28 november 2012 ligt voor iedereen ter inzage het ontwerp van het bestemmingsplan Klarenbeek met de identificatiecodes NL.IMRO.0200.bp1008.ont2 en NL.IMRO.0285.3100-OW03. Het plangebied ligt deels in de gemeente Apeldoorn en deels in de gemeente Voorst.

Het plangebied wordt gevormd door de bebouwde kom van Klarenbeek. De noordelijke plangrens ligt grofweg achter recreatieterrein “Klein Zwitserland” en het verlengde ervan tot aan Elsbosweg, vrijwel het hele gebied tussen de Klarenbeekseweg/Hoofdweg, De Dalkweg en de Elsbosweg, de bebouwing ten noorden van de Hoofdweg en de bebouwing aan weerszijden van de Broekstraat tot aan de Henkenburgweg. De zuidelijke plangrens wordt gevormd door de bestaande bebouwing ten zuiden van de Klarenbeekseweg/Hoofdweg begrensd door de Molenweg inclusief aangrenzende percelen, de Postweg, de sportveldenlocatie, de beoogde nieuwbouwlocatie aan de Hessenallee en de bebouwing met achterliggende percelen tussen de Hessenallee en de Klarenbeekseweg.

Het ontwerpbestemmingsplan is grotendeels conserverend van opzet. Dit betekent dat de geldende bestemmingen zoveel mogelijk zijn overgenomen uit de geldende bestemmingsplannen.

Daarnaast wordt een aantal kleinschalige nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt, al dan niet door middel van een wijzigingsbevoegdheid.

Voor het Apeldoornse deel van Klarenbeek heeft een inventarisatie plaatsgevonden van de in het plangebied aanwezige cultuurhistorisch waardevolle bebouwing. Ter bescherming van de cultuurhistorische waarde van een aantal van deze panden is een aanvullende regeling getroffen in het bestemmingsplan. De inventarisatie is als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan opgenomen.

Voor grootschalige woningbouwontwikkelingen wordt geen regeling opgenomen. De besluitvorming hierover is nog niet afgerond waardoor dit niet voldoende concreet is uitgewerkt om in onderhavig bestemmingsplan op te kunnen nemen. Hiervoor zullen te zijner tijd bestemmingsplannen in procedure worden gebracht.

Ditzelfde geldt voor het beoogde nieuwe voorzieningencluster op Voorster grondgebied.

Tijdens de periode waarin het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage ligt kan iedereen een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan geven. Dat kan op de volgende manieren:

  • schriftelijk: stuur uw zienswijze naar de gemeenteraad, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van 'zienswijze over ontwerp bestemmingsplan Klarenbeek'. De zienswijzenbrief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten.

  • mondeling: maak een afspraak met de heer H. Groeneveld, telefoonnummer (055) 580 2569.

  • digitaal: vul het formulier in op onze website, www.apeldoorn.nl/reactiebestemmingsplan (inloggen met DigiD).

    Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

Uw schriftelijke zienswijze voor het bestemmingsplan van de gemeente Voorst kunt u sturen naar de gemeenteraad van Voorst, Postbus 9000, 7390 HA, Twello onder vermelding van 'zienswijze over ontwerp bestemmingsplan Klarenbeek’. Per email is dit mogelijk via raad@voorst.nl. Voor het indienen van uw mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw A. ter Avest, telefoonnummer (0571) 279 389.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage.

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt ook ter inzage in het stadhuis. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over het bestemmingsplan. Het digitale bestemmingsplan kunt u ook bekijken op de internetzuil in het stadhuis.

Bij het Omgevingsloket kunt u terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 19.30 uur. 's Middags en op dinsdag- en woensdagavond kunt u uitsluitend op afspraak terecht. Een afspraak kunt u maken via onze website of door tijdens kantoortijden te bellen met 14055.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt tevens in het gemeentehuis van Voorst ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunt u op werkdagen van 8.30 uur tot 12.15 uur inzien bij de balie VROM in het gemeentehuis van Voorst, H.W. Iordensweg 17 te Twello. Ook bestaat de mogelijkheid om op andere tijdens de stukken in te zien. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, mevrouw A. ter Avest, telefoonnummer (0571) 279 389. Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal beschikbaar gesteld. Op de website www.voorst.nl onder Wonen, Bouwen en Ruimtelijke Ordening, Ruimtelijk plan raadplegen, Ruimtelijke plannen: ter inzage kunt u de stukken bekijken. Tevens kan het plan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl geraadpleegd worden.

Concept van het Beeldkwaliteitplan Klarenbeek (Apeldoorn)

Gelijktijdig ligt voor het Apeldoornse deel ter inzage het concept-beeldkwaliteitplan Klarenbeek, dat dezelfde begrenzing heeft. In dit beeldkwaliteitplan zijn de gebiedsgerichte welstandscriteria opgenomen, waaraan aanvragen om omgevingsvergunningen voor het bouwen zullen worden getoetst. Het beeldkwaliteitplan ligt met ingang van 18 oktober 2012 gedurende vier weken in het Stadswarenhuis aan het Marktplein 1 te Apeldoorn voor iedereen ter inzage en is ook te bekijken op de internetsite, www.apeldoorn.nl/inzage.

Tot en met 14 november 2012 kunt u zowel schriftelijk als mondeling op dit concept reageren. Uw schriftelijke inspraakreactie kunt u sturen naar de dienst Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van "inspraakreactie op concept-beeldkwaliteitplan Klarenbeek". Voor uw mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met E. Leusink, telefoonnummer 055-580 2452.

Apeldoorn, 17 oktober 2012

Naar boven