Logo Amsterdam - Zuidoost
Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan grote h-buurt / holendrecht en ontwerpbesluit hogere waarden wet geluidhinder, Amsterdam - Zuidoost

Het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel Zuidoost van de gemeente Amsterdam maakt ter voldoening aan het bepaalde ex artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 18 oktober 2012 het ontwerpbestemmingsplan Grote H-buurt / Holendrecht voor een periode van 6 weken (dus tot en met woensdag 28 november 2012) voor een ieder ter inzage ligt in:

  • Het Informatiecentrum Amsterdam Zuidoost, Anton de Komplein 150, op werkdagen geopend van 09.00 - 15.30 uur;

  • De openbare bibliotheek, Frankemaheerd 2, geopend op maandag van 14.00 tot 17.30 uur, woensdag van 10.00 tot 17.30 uur, donderdag van 14.00 tot 20.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan Grote H-buurt / Holendrecht is te downloaden op de website van het stadsdeel en digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt daarbij zoeken op adres of op het “ID-nummer”: NL.IMRO.0363.T1007BPSTD-OW03. Hoewel de digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan gelijk is aan het exemplaar dat ter inzage ligt, is het mogelijk dat er verschillen zijn ontstaan tussen beide versies. Voor zekerheid omtrent de regeling dient altijd het op www.ruimtelijkeplannen.nl gepubliceerde exemplaar te worden geraadpleegd.

Het plangebied wordt ruwweg begrensd door de spoorbaan Amsterdam Bijlmer - Abcoude in het westen, de Hoogoorddreef in het noorden, de Flierbosdreef, het Bijlmerpark, de Meerkerkdreef en de Reigerbosdreef in het oosten en de metrobaan Holendrecht - Reigersbos in het zuiden.

Het bestemmingsplan is voornamelijk gericht op beheer van de bestaande bebouwing, maar maakt in beperkte mate verandering van functies binnen Heesterveld en enkele panden in Holendrecht mogelijk. Ook gaat het bestemmingsplan uit van de herontwikkeling van het winkelcentrum Holendrecht en de bouw van woningen en onderwijsvoorzieningen in Huntum Noord, conform het Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bijlmerpark uit 2005.

Voor de bouw van woningen en onderwijsvoorzieningen in Huntum Noord moet een hogere waarde conform de Wet geluidhinder worden vastgesteld voor de Karspeldreef en de Huntumdreef. Het ontwerpbesluit hogere waarden met bijbehorende onderbouwing ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan, dus met ingang van donderdag 18 oktober 2012 tot en met woensdag 28 november 2012 ter inzage bij het Informatiecentrum en in de Openbare bibliotheek. De stukken zijn daarnaast digitaal te raadplegen op de website van het stadsdeel.

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijke zienswijzen indienen over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden. Deze schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Zuidoost, Postbus 12491, 1100 AL Amsterdam Zuidoost.

Een ieder kan tevens mondelinge zienswijzen naar voren brengen gedurende de termijn van de terinzagelegging. Hiervoor kunt u een afspraak maken met mevr. L. Slager-Vyent van de Afdeling Juridische Zaken, Directie Bedrijfsvoering, telefoon: 020-2525257.

Amsterdam Zuidoost, 9 oktober 2012

Het Dagelijks Bestuur, E. Jaensch, wnd. voorzitter

C. de Graaf, secretaris a.i.

Naar boven