Logo Someren
Ter inzage Startdocument planMER Buitengebied Someren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 7.9 Wet milieubeheer het volgende bekend: Ten behoeve van het bestemmingsplan Buitengebied 2013 en voor de Herziening van het bestemmingsplan Buitengebied 2011 een milieueffectrapportage voor plannen wordt uitgevoerd (het planMER is het rapport, de planm.e.r. is de procedure). De planm.e.r procedure voor het LOG Someren Heide, welke in 2010 is gestart, is gestopt en wordt opnieuw in deze procedure doorlopen.

Milieueffectrapportage

Deze planm.e.r. is bedoeld om het milieubelang volwaardig en vroegtijdig in de plan- en besluitvormingsprocedure een plaats te geven. Het planMER (het milieueffectrapport) geeft de te verwachten milieueffecten weer van de ontwikkelingen die beide bestemmingsplannen mogelijk maken. Onderdeel van het milieueffectrapport is een Passende beoordeling Natuurbeschermingswet 1998 omdat significant negatieve effecten op de nabijgelegen Natura 2000-gebieden Strabrechtse Heide & Beuven, Groote Peel, Weerter- en Budelerbergen & Ringselven en Deurnsche Peel & Mariapeel op voorhand niet zijn uit te sluiten.

Ter inzage

De procedure begint met de publicatie van het Startdocument Buitengebied Someren waarin de reikwijdte en het detailniveau van het milieueffectrapport (de inhoud van het planMER) wordt voorgelegd. In dit Startdocument worden aanleiding en aanpak van het milieueffectentraject beschreven. Het Startdocument ligt van 18 oktober tot en met 14 november 2012 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC) van het gemeentehuis van Someren. De notitie is tevens in te zien via de website www.someren.nl.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen zienswijzen kenbaar maken over het Startdocument en het voornemen een milieueffectrapport (planMER) inclusief Passende beoordeling Natuurbeschermingswet 1998 op te stellen (let op: dus in dit stadium geen reacties op het bestemmingsplan). Indien daar aanleiding toe bestaat werken zienswijzen rechtstreeks door in het milieueffectrapport. De beantwoording van de zienswijzen op het startdocument worden gebundeld in de Nota van Antwoord welke onderdeel uitmaakt van het milieueffectrapport. Het milieueffectrapport wordt samen met het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied in 2013 gepubliceerd. Het Startdocument wordt overigens niet aangepast en opnieuw vastgesteld.

Uw reactie op het Startdocument planMER Buitengebied Someren kunt u binnen bovenstaande termijn kenbaar maken. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders te Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Indien u een mondelinge reactie wilt indienen, kunt u dit doen door een afspraak te maken met de heer Klarenaar van de afdeling VROM, tel. 0493-494888.

Naar boven