Logo Veere
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Kom Koudekerke, Veere

Burgemeester en wethouders van Veere maken bekend dat als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad van Veere in zijn vergadering van 13 september 2012 het ontwerp bestemmingsplan Kom Koudekerke gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad geen exploitatieplan vastgesteld. Dit bestemmingsplan actualiseert de juridisch-planologische regeling voor de bebouwde kom van Koudekerke. Ten opzichte van het ontwerp is het bestemmingsplan op de volgende onderdelen gewijzigd:

Plankaart

  • Ter plaatse van het perceel Badhuisstraat 6 te Koudekerke (van Supermarkt Vader) is het gebied met de aanduidingsbevoegdheid ‘wro-zone - wijzigingsgebied 1’ verkleind tot op de eigendomsgrenzen van de supermarkt.

Regels

  • Artikel 24.2.1 Uitbreiding Supermarkt Badhuisstraat 6 is gewijzigd:

    Burgemeester en wethouders kunnen ter plaatse van de gronden met de gebiedsaanduiding 'wro-zone-wijzigingsgebied-1' het plan wijzigen om daarmee vergroting van de supermarkt mogelijk te maken, met inachtneming van de volgende regels:

    • a. de aanduiding 'erf' mag geheel of gedeeltelijk worden gewijzigd in de aanduiding bouwvlak;

    • b. gronden zonder aanduiding mogen geheel of gedeeltelijk worden gewijzigd in de aanduiding bouwvlak;

    • c. in de nieuwe situatie is sprake van een samenhangend straat- en bebouwingsbeeld, indien gebouwen aan de Badhuisstraat in de voorgevellijn van de aangrenzende gebouwen worden gebouwd;

    • d. ter plaatse van de aangrenzende woningen is een goed woon- en leefklimaat gewaarborgd;

    • e. de goothoogte van gebouwen bedraagt ten hoogste 4 m;

    • f. de bouwhoogte van gebouwen bedraagt ten hoogste 5 meter meer dan de maximaal toelaatbare goothoogte;

    • g. wijziging leidt niet tot een nadelige beïnvloeding van de normale afwikkeling van het verkeer dan wel tot een onevenredige parkeerdruk op de openbare ruimte;

    • h. de gebruiksmogelijkheden van de aangrenzende gronden en bouwwerken worden niet onevenredig aangetast.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het besluit van de gemeenteraad liggen van 1 november tot en met 13 december 2012 ter inzage. Het digitale gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is vanaf 1 november 2012 beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0717.0029BPKdKAp-VG01. Ook is het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan vanaf dan in te zien op de gemeentelijke website www.veere.nl onder ‘Loket - visie en beleid - bestemmingsplannen - Kom Koudekerke (vastgesteld). Van 2 november tot en met 13 december 2012 kunnen belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad, een beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen. Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag, na die, waarop de beroepstermijn is verstreken, dus op 14 december 2012. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Domburg, 31 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Veere, De secretaris, R.S.M. Heintjes

De burgemeester R.J. van der Zwaag

Naar boven