Logo Aalten
Ontwerpbestemmingsplan Kern Bredevoort 2012, Aalten

Met ingang van maandag 22 oktober 2012 ligt gedurende zes weken het ontwerp van het bestemmingsplan ´Kern Bredevoort 2012´ ter inzage. Dit plan heeft betrekking op het grondgebied van het stadje Bredevoort. Het plangebied wordt globaal begrenst door de Schaarsbeek, de Slingeplas, de Boven Slinge, Oranjestraat, Winterswijksestraat en de Bredevoortsestraatweg (N318).

Inhoud bestemmingsplan

Het plan beoogt aan het bestaande bebouwde gebied een actuele bestemmingsregeling toe te kennen waarbij tevens de gewenste ontwikkeling wordt aangegeven. Hoewel het plan dus vooral een beheersmatig karakter heeft is het deels ook ontwikkelingsgericht. De volgende ontwikkelingen zijn via dit bestemmingsplan mogelijk: realisatie van Vestingpark St. Bernardus (herstel en ontwikkeling van het Vestingpark), realisatie van de Parkzone-Noord/Buitenplaats (herstel van de open schootsvelden en een beperkte uitbreiding van de te realiseren buitenplaats), de bouw van één extra woning ten zuidoosten van de Kruittorenstraat en de herontwikkeling van de locatie Koppelkerk (behoud van het kerkgebouw en het toevoegen van extra woningen rondom het kerkgebouw).

Inzien

Het plan is te bekijken via onze website www.aalten.nl onder AaltenActueel/bekendmakingen. Hier leest u hoe u het plan digitaal kunt raadplegen en de digitale bestanden van het plan kunt verkrijgen. U kunt het plan ook tijdens openingstijden inzien in het gemeentekantoor, locatie Nassaustraat 5 in Aalten.

Zienswijze

Tijdens de termijn van de terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad, postbus 119, 7120 AC Aalten, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kern Bredevoort 2012’.

Informatie

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak om mondeling een reactie te geven kunt u contact opnemen met het team Ruimte en Economie via telefoonnummer (0543) 49 31 52 of 49 31 51 (dhr. van der Hoogte of dhr. Scheffer).

Naar boven