Logo Utrecht (Utr)
Hernieuwde vaststelling uitwerkingsplan Europaweg Noord, Utrecht (Utr)

Bekendmaking

Hernieuwde vaststelling uitwerkingsplan Europaweg Noord

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.9a juncto 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 18 oktober 2012 gedurende zes weken voor belanghebbenden ter inzage ligt het op 9 oktober 2012 door de B&W, naar aanleiding van een tussenuitspraak van de Raad van State, gewijzigd vastgestelde Uitwerkingsplan Europaweg Noord.

Plangebied en doelstelling

Dit uitwerkingsplan heeft betrekking op het noordelijk deel van de woningbouwlocatie Europaweg, een van de woningbouwlocaties bij het Leidsche Rijn Park. Het plangebied is gelegen achter de woningen Europaweg 4 tot en met 18. Aan de oostzijde wordt het plangebied begrensd door de toekomstige doortrekking van het Jac. P. Thijsselint.

Het uitwerkingsplan Europaweg-Noord is een uitwerking ex artikel 3.6 van de Wet op de ruimtelijke ordening van het bestemmingsplan Leidsche Rijn Park. Doel van het uitwerkingsplan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van circa 11 vrije kavel woningen.

Wijzigingen

B&W heeft bij de vaststelling het plan gewijzigd. Deze wijzigingen zijn het gevolg van de tussenuitspraak van de Raad van State van 20 juni 2012 waarbij de gemeente is opgedragen een nieuw geluidsonderzoek in te stellen naar de gevolgen van de geluidsbelasting op de nieuw geprojecteerde woningen vanuit een nabijgelegen bedrijf en de planregeling zodanig aan te passen dat enerzijds een onbelemmerde bedrijfsvoering van het nabijgelegen bedrijf kan worden gegarandeerd en anderzijds in een goed woon- en leefmilieu voor de geprojecteerde woningen kan worden voorzien. Hiertoe is een regeling opgenomen. De wijzigingen hebben onder andere betrekking op de planregels en de kaart, met dien verstande dat op de kaart een milieuzone geluidsgevoelige bestemmingen is opgenomen en in de regels een voorwaardelijke regeling waarin is opgenomen dat de nieuwbouw woningen binnen deze zone gerealiseerd kunnen worden als de noodzakelijke akoestische maatregelen als beschreven in het geluidsrapport notitie Akoestisch onderzoek kenmerk Nu 100074adA2.gde bij het naastgelegen bedrijf genomen zijn.

Inzien

Het uitwerkingsplan Europaweg Noord ligt met ingang van donderdag 18 0ktober gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 28 november 2012 ter inzage bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Informatiecentrum Leidsche Rijn

    Verlengde Vleutenseweg 32, Utrecht

    Open op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag tot 21.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend, alsmede belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die het college van B&W bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om 'voorlopige voorziening' ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven