Logo Geldermalsen
Publicatie vastgesteld Bestemmingsplan Dorpsstraat 7a/7b te Meteren, Geldermalsen

Start terinzagelegging vastgesteld Bestemmingsplan ‘Dorpsstraat 7a/7b, Meteren’

Met ingang van 19 oktober 2012 ligt bij het Klantencontactcentrum (tel. 0345-586611) voor zes weken ter inzage:

het (ongewijzigd) vastgestelde Bestemmingsplan “Bestemmingsplan Dorpsstraat 7a/7b, Meteren”. De planstukken zijn tevens te raadplegen op de website: www.geldermalsen.nl >ontwikkelingen > projecten > Meteren > bestemmingsplan Dorpsstraat 7a/7b te Meteren en tevens op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Toelichting

Het voorliggende bestemmingsplan betreft een gedeeltelijke (partiële) herziening van het bestemmingsplan “Meteren 2000”. Deze (partiële) herziening maakt het mogelijk het betreffende perceel, waar voorheen een aannemersbedrijf was gevestigd, te herontwikkelen en twee woonhuizen (aan de Dorpsstraat) te realiseren. Tevens voorziet het bestemmingsplan in de mogelijkheid tot het uitbreiden van de bestaande woning op de hoek van de Dorpsstraat met de Schoolstraat en het oprichten van een bijgebouw behorend bij deze woning. De bedrijfsactiviteit van het aannemersbedrijf is op de locatie beëindigd en wordt in de partiële herziening van het bestemmingsplan niet langer toegestaan.

De twee nieuwe woningen betreffen zogenaamde kangoeroewoningen en kunnen elk twee huishoudens bevatten, waarbij zorgbehoevenden, met behoud van hun zelfstandigheid, deel kunnen uitmaken van het huishouden van een mantelzorger.

Reageren

Gedurende de terinzagetermijn van dit vastgestelde bestemmingsplan kunnen (t/m donderdag 29 november 2012) belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij het college van B en W hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Publicatiedatum: 18 oktober 2012

Naar boven