Logo Borsele
Bestemmingsplan ‘Kern Baarland 2012’, Borsele

Burgemeester en wethouders van Borsele maken, in het kader van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), het volgende bekend. Bij besluit van 4 oktober 2012 heeft de gemeenteraad van Borsele het bestemmingsplan “Kern Baarland 2012” gewijzigd vastgesteld.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is op grond van artikel 3.8 lid 4 Wro toegezonden aan Gedeputeerde Staten van Zeeland. Zij hebben aangegeven dat er geen bezwaar is tegen vervroegde publicatie van het vaststellingsbesluit.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan bundelt diverse bestaande bestemmingsplannen die voor de kern Baarland golden in een geactualiseerd bestemmingsplan. Het plan regelt overwegend de bestaande ruimtelijk-functionele situatie.

Gewijzigde vaststelling

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling de volgende wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan:

Regels

  • In artikel 18.2.2 onder b is de tekst vervangen door: er mogen uitsluitend bouwwerken worden gebouwd of uitgebreid als wordt voldaan aan tenminste één van de volgende voorwaarden:

    • 1. De oppervlakte van de bodemverstoring is niet groter dan 50 m²;

    • 2. De bodem wordt tot maximaal 40 cm onder maaiveld geroerd.

  • In artikel 19.2.2 onder b is de tekst vervangen door: er mogen uitsluitend bouwwerken worden gebouwd of uitgebreid als wordt voldaan aan tenminste één van de volgende voorwaarden:

    • 1. De oppervlakte van de bodemverstoring is niet groter dan 250 m²;

    • 2. De bodem wordt tot maximaal 40 cm onder maaiveld geroerd.

  • In artikel 20.2.2 onder b is de tekst vervangen door: er mogen uitsluitend bouwwerken worden gebouwd of uitgebreid als wordt voldaan aan tenminste één van de volgende voorwaarden:

    • 1. De oppervlakte van de bodemverstoring is niet groter dan 500 m²;

    • 2. De bodem wordt tot maximaal 40 cm onder maaiveld geroerd.

  • In artikel 21.2.2 onder b is de tekst vervangen door: er mogen uitsluitend bouwwerken worden gebouwd of uitgebreid als wordt voldaan aan tenminste één van de volgende voorwaarden:

    • 1. De oppervlakte van de bodemverstoring is niet groter dan 2500 m²;

    • 2. De bodem wordt tot maximaal 40 cm onder maaiveld geroerd.

Inzage

Via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u vanaf 18 oktober 2012 het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit raadplegen. Op deze website selecteert u het tabblad “Bestemmingsplannen”. Vul dan in het venster “ID” de volgende plancode in: NL.IMRO.0654.BPBL2012-va01, of in het venster “Naam” de naam van het bestemmingsplan. U kunt de stukken ook inzien via www.borsele.nl.

Daarnaast ligt het vaststellingsbesluit samen met het bestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis, Stenevate 10 in Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan kan een volgende belanghebbende beroep instellen:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • een belanghebbende, tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

U kunt beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De beroepstermijn loopt van 19 oktober t/m 29 november 2012.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Heinkenszand, 17 oktober 2012

Naar boven