Logo Laarbeek
Vaststelling bestemmingsplan Voorzieningencluster Lieshout, Laarbeek

Het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 4 oktober 2012 het bestemmingsplan Voorzieningencluster Lieshout (ongewijzigd) heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in een herontwikkeling van het plangebied, dat is gelegen aan de Grotenhof in Lieshout. Het plan biedt het juridisch-planologisch kader voor de realisering van maatschappelijke voorzieningen, zoals de bouw van een nieuwe school (voor basisonderwijs, kinderopvang en peuterspeelzaal) en de uitbreiding van het Dorpshuis (voor bibliotheek en uitbreiding grote zaal en foyer).

Aangezien het kostenverhaal anderszins is verzekerd, is er geen exploitatieplan vastgesteld.

Het bestemmingsplan Voorzieningencluster Lieshout, de bijlagen (alle onderzoeken) en het raadsbesluit liggen van maandag 15 oktober 2012 tot en met maandag 26 november 2012 voor iedereen ter inzage bij de Informatiebalie in het gemeentehuis Laarbeek in Beek en Donk. De stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website (www.laarbeek.nl>wonen en leven>ruimtelijke plannen>Voorzieningencluster Lieshout) of de landelijke website voor ruimtelijke plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl>IDNnummer:

NL.IMRO.1659.BPLHonderwijsliesh-VG01).

Gedurende voornoemde inzagetermijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Ook kan een verzoek worden ingediend tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het beroep/verzoek om voorlopige voorziening kan worden ingesteld door degene die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest.

Naar boven