Logo Hilversum
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Utrechtseweg’, Hilversum

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders van Hilversum bekend, dat zij in haar vergadering van 25 september 2012 hebben besloten om het ontwerpbestemmingsplan Utrechtseweg met ingang van 12 oktober 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter visie te leggen.

Het plan

Het geldende bestemmingsplan is zowel juridisch als inhoudelijk verouderd. Het doel van het plan is om de huidige situatie planologisch-juridisch vast te leggen. Het bestemmingsplan heeft een conserverend karakter; nieuwe ontwikkelingen worden, behoudens waarover de gemeente al eerder heeft besloten in het kader van een beleidsnotitie of omgevingsvergunning, niet mogelijk gemaakt. Met het voorliggende bestemmingsplan Utrechtseweg worden de bestemmingsplannen ‘Utrechtseweg’ uit 2001, ‘Park Diependaal’ uit 1994 en ‘RKZ-terrein’ uit 1998 geactualiseerd.

Het plangebied Utrechtseweg ligt ten zuiden van het centrum en ten westen van de spoorlijn Hilversum - Utrecht. De noordelijke plangrens wordt globaal gevormd door de Prins Bernhardstraat, de Schapenkamp, het Achterom en de Koningsstraat. De westelijke plangrens bestaat uit de J.H.B. Koekkoekstraat, de Eikbosserweg en de Holleweg en de zuidelijke plangrens uit de (woon-)percelen aan de Sparrenlaan en de Berkenlaan. Aan de oostkant vormt de spoorlijn de plangrens, waarbij opgemerkt wordt dat bij het zuidelijke deel van de Utrechtseweg de plangrens wordt gevormd door de (woon-)percelen aan de Utrechtseweg. Het natuurgebied Laapersveld - Zuid maakt geen onderdeel uit van het bestemmingsplan.

In het kader van de ter visie legging van het voorontwerpbestemmingsplan zijn diverse inspraak- en vooroverlegreacties ingediend. Het gemeentebestuur geeft in de inspraaknota een beantwoording op de ingekomen inspraak- en vooroverlegreacties. In het ontwerpbestemmingsplan zijn de aanpassingen naar aanleiding van de inspraak- en overlegreacties op het voorontwerpbestemmingsplan verwerkt. Verder zijn diverse ambtshalve wijzigingen aangebracht. De inspraaknota is als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan in te zien.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan Utrechtseweg met de hierbij behorende stukken ligt van vrijdag 12 oktober 2012 tot en met donderdag 22 november 2012 ter visie bij de afdeling Publiekszaken, Oude Enghweg 23. De balie is iedere werkdag geopend tussen 08.30 - 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 - 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter visie gelegde stukken.

Het ontwerpbestemmingsplan en de inspraaknota zijn digitaal in te zien op www.hilversum.nl en daarnaast kan het ontwerpbestemmingsplan ook worden ingezien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de periode van ter visie ligging kan een ieder schriftelijk en mondeling een zienswijze geven over het ontwerpbestemmingsplan Utrechtseweg. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de Gemeenteraad van Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Wij benadrukken dat het niet mogelijk is via de elektronische weg te reageren. Alle zienswijzen worden toegevoegd aan de ter visie liggende stukken en zijn daarmee openbaar.

Voor het inwinnen van informatie en het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer P. Kennes, telefoon 06 - 51 52 26 72 of met de heer W. de Kleuver, telefoon 035 - 629 2692.

Hilversum, 11 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Hilversum

Naar boven