Logo Schiedam
Bekendmaking bestemmingsplan ‘Daltonstraat e.o.’, Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 20 september 2012 het bestemmingsplan ‘Daltonstraat e.o.’ heeft vastgesteld. Hierdoor is de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) op de woningen Daltonstraat 2 t/m 46 (even) en de bedrijfsruimten Dr. Zamenhofstraat 9-11 (oneven) in Buurt 15 (Wetenschappersbuurt) in Schiedam-Oost met nog eens 10 jaar verlengd. De gronden, waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn, zijn nader aangegeven op de kadastrale tekening met de lijst van de eigenaren.

Aanleiding

De gemeente Schiedam is bezig haar bestemmingsplannen te actualiseren. In 2011 heeft de gemeenteraad van Schiedam het bestemmingsplan 'Oost' vastgesteld. Het gebied rond de Daltonstraat en Dr. Zamenhofstraat, het noordoostelijke kwadrant van de wijk Oost, is gelet op de funderingsproblematiek rond deze locatie buiten het bestemmingsplan gelaten. Voorliggend bestemmingsplan heeft betrekking op het noordoostelijke deel van de wijk Oost en maakt de herontwikkelng van dit gebied mogelijk.

Plangebied

Het bestemmingsplan betreft de Daltonstraat en Dr. Zamenhofstraat, gelegen in het Noord Oostelijk kwadrant van de wijk Schiedam Oost.

Aanbiedingsplicht Wvg

Nadat het raadsbesluit in werking is getreden, moeten eigenaren van de in het kader van de Wvg aangewezen gronden, wanneer zij hun gronden wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Schiedam te koop aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is. De Wvg vervalt van rechtswege tien jaar na de inwerktreding van het bestemmingsplan.

Ter inzage

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen vanaf 8 oktober 2012 gedurende zes weken ter inzage in het Klant Contact Centrum in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het Klant Contact Centrum is van maandag tot vrijdag zonder afspraak geopend van 9:00 tot 13:00 uur. Met afspraak is het Klant Contact Centrum van maandag en vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op woensdag en donderdag van 14:00 tot 20:00 uur. Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en op de internetsite van de gemeente (www.schiedam.nl).

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Daltonstraat e.o.’ kan door belanghebbenden gedurende de termijn van ter inzage legging schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage. Aanvullend kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven