Logo Amsterdam - Centrum
Kennisgeving ontwerpomgevingsvergunning met projectafwijking Haarlemmerstraat 165/Korte Prinsengracht 33, Amsterdam - Centrum

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum maakt bekend dat met ingang van 5 oktober tot en met 15 november 2012 de ontwerpomgevingsvergunning voor de gebouwen Haarlemmerstraat 165/hk Prinsengracht 33 voor een ieder ter inzage zal liggen.

De activiteiten waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd betreffen het veranderen en verenigen van de begane grond verdieping en kelder van de gebouwgedeelten van het gebouw Haarlemmerstraat 165, 167, 173 en Korte Prinsengracht 33 met de bestemming daarvan tot supermarkt en magazijn met een totale vloeroppervlakte van ca. 940 m², een fietsenberging en het aanbrengen van een condensor op het dak ter hoogte van de eerste verdieping.

De ontwerpomgevingsvergunning heeft betrekking op activiteiten als bedoeld in artikelen 2.1, lid 1, onder a, c, g en h alsmede artikel 2.2, lid 1, onder a en b van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Zowel het gebruik van het perceel voor een supermarkt als het gebruik ten behoeve van de fietsenstalling en de condensor op het dak ter hoogte van de eerste verdieping zijn in strijd met het bestemmingsplan Haarlemmerbuurt. Voor deze strijdigheden wordt een procedure tot afwijking van het bestemmingsplan gevolgd als genoemd in artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 3 van de Wabo.

Ter inzage

De ontwerpomgevingsvergunning ligt vanaf 5 oktober 2012 tot en met 15 november 2012 ter inzage bij:

  • het Voorlichtingsloket, in het Stadhuis, Amstel 1, (bel 14020 voor de openingstijden)

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder mondeling of schriftelijk zijn zienswijze over de ontwerpomgevingsvergunning kenbaar maken aan het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum. Een schriftelijke zienswijze richt u aan het stadsdeel Centrum, directie Omgevingsmanagement, afdeling Realisatie Fysiek, t.a.v. dhr. A. Peters, Postbus 202, 1000 AE Amsterdam, onder vermelding van: ‘Zienswijze ontwerpomgevingsvergunning Haarlemmerstraat 165/ Korte Prinsengracht 33’.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (020) 2564416. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzageligging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Amsterdam, 4 oktober 2012

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum

Naar boven