Logo Hellendoorn
Geen MER voor bedrijf Jaspers aan de Ketelaarweg 3 en 3a te Hellendoorn

Burgemeester en wethouders van Hellendoorn maken ingevolge het bepaalde in artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat zij op 19 september 2012 hebben besloten geen milieu-effectrapport (MER) te verlangen bij de aanvraag om omgevingsvergunning van VOF Jaspers voor haar bedrijf op het perceel, kadastraal bekend gemeente Hellendoorn, sectie AC, nummer 412, plaatselijk bekend Ketelaarweg 3 en 3a te Hellendoorn.

VOF Jaspers heeft op die locatie een melkrundvee- en vleeskuikenbedrijf en heeft het voornemen om een nieuwe vleeskuikenstal te realiseren en 1 vleeskuikenstal uit te breiden. Een bestaande kleinere stal zal worden geamoveerd. Verder wordt in 2 bestaande stallen de veebezetting iets verhoogd en worden in de bestaande stallen aanvullende technieken toegepast in de vorm van een luchtmengsysteem voor droging van de strooisellaag in combinatie met een warmtewisselaar of een verwarmingssysteem met warmteheaters en ventilatoren. Er worden in totaal 61.452 nieuwe dierplaatsen voor vleeskuikens gerealiseerd. De aanvraag overschrijdt hiermee de D-drempel voor pluimvee van het Besluit milieueffectrapportage, waarbij de m.e.r.-beoordelingsplicht aan de orde is. Een milieu-effectrapport (MER) moet in dergelijke gevallen alleen worden opgesteld als er sprake is van belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu als gevolg van de voorgenomen activiteit. Omdat hiervan geen sprake is, is het niet nodig dat er een MER wordt opgesteld en bij de aanvraag om omgevingsvergunning wordt gevoegd.

Het besluit om geen MER bij de aanvraag om omgevingsvergunning te verlangen, zal t.z.t. gelijktijdig met de beslissing op de aanvraag om omgevingsvergunning ter inzage worden gelegd bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem-Alexanderstraat 7 in Nijverdal, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur. Op verzoek kunnen de stukken behorende bij het besluit dat nu is genomen, na het maken van een telefonische afspraak, worden ingezien, telefoon 0548-630214.

Naar boven