Logo Aa en Hunze
Vastgesteld bestemmingsplan ‘MFC Gasselternijveen’, Aa en Hunze

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad op 26 september 2012 het

Bestemmingsplan “MFC Gasselternijveen”,

heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 11 oktober 2012 gedurende 6 weken ter inzage bij de centrale publieksbalie in het gemeentehuis van Aa en Hunze, Spiekersteeg 1 te Gieten. Ook is het bestemmingsplan MFC Gasselternijveen met bijbehorende stukken gedurende deze periode digitaal te raadplegen via www.aaenhunze.nl (onder het kopje ‘bestemmingsplannen’) en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied gelegen tussen Ceresstraat, Burg. Gaarlandtlaan, Tjalkstraat, Schoenerstraat te Gasselternjveen en wordt opgesteld in verband met de realisatie van een Multifunctioneelcentrum. Het bestemmingsplan voorziet voor dit gebied in de nieuwe planologische regeling.

Dit bestemmingsplan is een vervolg op het ontwerpbestemmingsplan “MFC Gasselternijveen” dat vanaf 12 april 2012 ter inzage heeft gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het bestemmingsplan MFC Gasselternijveen. Het bestemmingsplan MFC Gasselternijveen is inhoudelijk niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. De toelichting van het bestemmingsplan MFC Gasselternijveen is aangevuld met de laatste stand van zaken ten aanzien van de omgevingsonderzoeken en de tekst betreffende het onderdeel parkeren is aangevuld ter verduidelijking.

Beroep

Met ingang van de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) door:

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Op deze procedure is de coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing. Dit betekent dat voor alle ruimtelijke besluiten die genomen moeten worden ten behoeve van de realisatie van het Multifunctioneelcentrum (bestemmingsplan en omgevingsvergunning) gelijktijdig dezelfde procedure wordt doorlopen (zie ook de andere publicatie en de publicatie betreffende de vaststelling hogere grenswaarde).

Naar boven