Logo Ouderkerk
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘IJsseldijk-Noord 2005, 4e herziening’, Ouderkerk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ouderkerk maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 20 september 2012 het bestemmingsplan ‘IJsseldijk-Noord 2005, 4e herziening’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bij die vaststelling gewijzigd. De wijzigingen in het plan zijn het gevolg van het verwerken van de resultaten van de quickscan flora en fauna, toevoegen gevelaanzichten, het aanvullen van paragraaf verkeer en parkeren en verkleinen van het aantal parkeerplaatsen als gevolg van twee gedeeltelijk gegrond verklaarde zienswijzen. Verder heeft de gemeenteraad besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

Met dit bestemmingsplan wordt het planologisch-juridisch kader geboden om de voormalige varkensstal achter op het perceel te herbouwen tot recreatieve zorgaccommodatie. Dit bestemmingsplan voorziet tevens in verkleining van het agrarisch bouwvlak. Het plangebied wordt aan de noordwestzijde begrensd door de watergang, die ligt achter het woonhuis IJsseldijk-Noord 110a en de agrarische schuren op het perceel IJsseldijk-Noord 122 en 123. Twee watergangen vormen de noordoostelijke en zuidwestelijke begrenzing. De zuidoostelijke begrenzing ligt circa 170 meter verderop in het open veenweidegebied.

Het bestemmingsplan met bijbehorend raadsbesluit wordt op 5 oktober 2012 ter inzage gelegd. Het plan ligt gedurende zes weken (t/m 15 november 2012) ter inzage in het gemeentehuis, Dorpsstraat 42 te Ouderkerk aan den IJssel, tijdens openingstijden op werkdagen of na telefonische afspraak. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via onze gemeentelijke website. Tevens kunt u het plan raadplegen op de landelijke website via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, kunt u tot en met 15 november 2012 beroep tegen dit besluit instellen. Dit kan als u in een eerdere fase tijdig uw zienswijze op het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad, als u belanghebbende bent en kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig te reageren op het ontwerpbestemmingsplan of als u belanghebbende bent en nu wilt reageren op de aangebrachte wijzigingen in het plan. Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt het besluit tot vaststelling opgeschort, totdat op dat verzoek is beslist.

4 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk

Naar boven