Logo Maasgouw
Tervisielegging ontwerpbestemmingsplan ‘Maasbracht-Brachterbeek’, Maasgouw

Wat zijn de plannen?

In het kader van de tienjaarlijkse actualisering van bestemmingsplannen wordt een algehele herziening van het bestemmingsplan “Maasbracht-Brachterbeek” voorgesteld. Het bestemmingsplan is consoliderend van aard, waarmee is bedoeld dat datgene wordt geregeld in een juridisch- planologisch regime, wat noodzakelijk is om ruimtelijke karakteristieken van het plangebied te behouden en mogelijk te verbeteren.

Voor welk gebied is dit?

Voor de kernen Maasbracht en Brachterbeek en het omliggende buitengebied. Maasbracht is de grootste kern en ligt tussen het Julianakanaal en de Rijksweg A2. De kern Brachterbeek wordt van Maasbracht gescheiden aan de oostzijde door de Rijksweg A2. Het plangebied wordt begrensd door het Julianakanaal aan de westzijde, het bedrijventerrein Koeweide-Battenweg en de Clauscentrale aan de noordzijde en de kern Linne en de gemeentegrens met de gemeente Echt-Susteren aan respectievelijk de oost- en zuidzijde.

Wat ligt ter inzage?

Het ontwerp bestemmingsplan “Maasbracht-Brachterbeek” met de hierbij behorende stukken ligt ter inzage. Het ontwerp bestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, de regels en een toelichting.

Wanneer ligt dit ter inzage?

Het ontwerp bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken ligt vanaf donderdag 18 oktober 2012 tot en met woensdag 28 november 2012 (dus gedurende zes weken) ter inzage.

Waar is dit raadpleegbaar?

  • 1. Het ontwerp bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken is raadpleegbaar in de informatieruimte van het publiekscentrum in Maasbracht, Markt 36 te Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het publiekscentrum, behalve tijdens de avondopenstelling).

  • 2. Het ontwerp bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken wordt tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld en wel via www.gemeentemaasgouw.nl.

  • 3. Verder kunt u op www.ruimtelijkeplannen.nl het ontwerp bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken raadplegen. U kunt hier onder andere op een kaart inzoomen en op die manier het bestemmingsplan inzien.

  • 4. Voorts wordt iedereen in de gelegenheid gesteld het ontwerp bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken op het gemeentehuis langs elektronische weg te raadplegen.

Hoe kan ik een zienswijze indienen?

Gedurende de voormelde termijn van tervisielegging kan iedereen een zienswijze indienen en wel op de volgende manieren:

  • 1. schriftelijk bij de Gemeenteraad, Postbus 7000, 6050 AA Maasbracht;

  • 2. mondeling tijdens de openingstijden van het gemeentehuis (Publiekscentrum, Markt 36, Maasbracht), behalve tijdens de avondopenstelling. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de heer N. Brouwers of, bij afwezigheid, bij een van de andere medewerkers Ruimtelijke Ordening (tel.: 0475 - 85 25 00).

Naar boven