Logo Achtkarspelen
Bestemmingsplan Drogeham, entreelocatie Tillewei en centrumlocatie Ike Buorren (ontwerp), Achtkarspelen

Inleiding

Het bestemmingsplan bestaat uit twee locaties. De entreelocatie Drogeham betreft het gebied vanaf de Lândyk naar de Tillewei. De centrumlocatie Ike Buorren omvat de huidige locatie van het garagebedrijf DAB. Het plan biedt een regeling om bij de entree van het dorp een kleinschalig bedrijventerrein te ontwikkelen, waar de DAB zich zal vestigen. Naast de vestiging van dit bedrijf biedt de locatie ruimte voor het vestigen van nog één of twee bedrijven. Omdat de toekomstplannen voor de huidige DAB-locatie nog niet voldoende concreet zijn, krijgen deze gronden in dit bestemmingsplan de bestemming Groen met een wijzigingszone. Door middel van een wijzigingsbevoegdheid kan de bestemming gewijzigd worden naar een woonbestemming.

Ter inzage

Vanaf 10 oktober tot en met 20 november 2012 ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien:

Zienswijzen

Tot en met 20 november 2012 kunt u uw zienswijze kenbaar maken. U kunt een brief of e-mail sturen of een afspraak maken voor een mondelinge zienswijze. Uw brief of e-mail moet voorzien zijn van uw naam, adres en woonplaats en een motivering van uw zienswijze.

Brief: Een zienswijze per brief kunt u sturen naar de gemeenteraad van de gemeente Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.

E-mail: Een zienswijze per e-mail kunt u mailen naar gemeente@achtkarspelen.nl

Mondeling: Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken voor 30 oktober 2012.

Als u een zienswijze indient kunt u er voor kiezen uw zienswijze nader toe te lichten in een hoorcommissie. Deze hoorcommissie bestaat uit leden van de gemeenteraad. Indien u van deze gelegenheid gebruik wilt maken kunt u dit bij uw zienswijze aangeven.

Meer informatie

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roel Gebben of Marije Streefkerk van de afdeling Ruimte, via het algemene nummer 14 0511.

Buitenpost, 9 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen, P. Adema, wnd. burgemeester

E. van der Sluis, secretaris

Naar boven