Logo Gorinchem
Vooraankondiging ontwerpbestemmingsplan ‘Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden’, Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken bekend, op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro), dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de zuidelijke (woon)eilanden van het ontwikkelingsgebied “Hoog Dalem” (4208).

Het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door:

  • ten noorden: de Laag Dalemseweg;

  • ten oosten: het buitengebied;

  • ten zuiden: de Graaf Reinaldweg (N830);

  • ten westen: de Spijksesteeg.

Het bestemmingsplan wordt opgesteld, om het bestemmingsplan “Hoog Dalem” op enkele onderdelen aan te passen. De aanleiding hiervoor is tweeledig:

  • 1. de uitspraak d.d. 29 februari 2012 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waarbij enkele onderdelen van het bestemmingsplan “Hoog Dalem” zijn vernietigd;

  • 2. het stedenbouwkundig plan, dat na de vaststelling van het bestemmingsplan “Hoog Dalem” is uitgewerkt, past op enkele ondergeschikte punten niet in het vigerende bestemmingsplan “Hoog Dalem”. Daarom moet dit bestemmingsplan op deze onderdelen worden geactualiseerd.

Voorliggend bestemmingsplan herziet enkele onderdelen van het bestemmingsplan “Hoog Dalem” en zorgt voor een nieuw en actueel planologisch-juridisch kader voor het grootste deel van de zuidelijke eilanden van het ontwikkelingsgebied “Hoog Dalem”. Voor het resterende deel van dit gebied blijft het bestemmingsplan “Hoog Dalem” gelden.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro. wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen stukken ter visie worden gelegd. Ook is het niet mogelijk voor onafhankelijke instanties advies uit te brengen over het voornemen.

Wanneer het ontwerp-bestemmingsplan gereed is, zal deze ter visie worden gelegd en kan iedereen een zienswijze naar voren brengen. Hierover volgt naar verwachting in november 2012 een publicatie in o.a. het huis-aan-huisblad ‘De Stad Gorinchem’.

Voor informatie over deze kennisgeving of over het op te stellen ontwerp-bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer A. Rietveld van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 - 65 93 17. E-mailen kan naar a.rietveld@gorinchem.nl.

Gorinchem, 9 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Gorinchem.

Naar boven