Logo Heemskerk
Bestemmingsplan Heemskerk Duingebied, Heemskerk

Burgemeester en wethouders van Heemskerk maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 27 september 2012 heeft besloten om het volgende bestemmingsplan vast te stellen:

Bestemmingsplan Heemskerk Duingebied

Het bestemmingsplan Heemskerk Duingebied maakt onderdeel uit van de actualisering van de bestemmingsplannen. De actualisatieplicht vloeit voort uit de Wet ruimtelijke ordening die gemeenten verplicht uiterlijk in 2013 over een actueel juridisch planologisch kader te beschikken voor hun grondgebied.

Het bestemmingsplan Heemskerk Duingebied omvat het Heemskerkse deel van het Noord Hollands duinreservaat, waaronder het strand. In het totale plangebied zijn verspreid een paar woningen, een horecagelegenheid, een kampeerterrein, een bedrijf en een aantal andere functies aanwezig.

Het bestemmingsplan is overwegend conserverend van aard. Dit houdt in dat er geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk worden gemaakt en dat de bestaande planologische situatie in een bestemmingsplan wordt vastgelegd conform de nieuwe wettelijke vereisten.

Vanaf 5 oktober 2012 ligt het raadsbesluit, het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken raadplegen in het gemeentehuis of via de websites www.heemskerk.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen het besluit tot vaststelling van het hiervoor genoemde bestemmingsplan (vaststellingsbesluit) kan gedurende 6 weken bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Verder kan een ieder die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen, bij genoemde afdeling beroep instellen. Een beroepschrift wordt gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven