Logo Goedereede
Ontwerpomgevingsvergunning 13kV-schakelstation Langeweg 81, Goedereede

Ontwerpomgevingsvergunning voor het oprichten van een vervangend 13kV-schakelstation aan de Langeweg 81, Stellendam

Burgemeester en wethouders van Goedereede maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) jo. afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend voornemens te zijn om met toepassing van artikel 2.12, lid 3 van de Wabo in afwijking van het bestemmingsplan vergunning te verlenen voor:

  • Het planologisch afwijken van het bestemmingsplan ten behoeve van het oprichten van een vervangend 13kV-schakelstation aan de Langeweg 81 te Stellendam.

Stedin werkt aan een verhoging van het betrouwbaarheidsniveau van de stroomlevering op het eiland Goeree-Overflakkee. Een van de aspecten die deze betrouwbaarheid moet verhogen is het vervangen van het bestaande 13kV-schakelstation aan de Langeweg 81 te Stellendam. Vanwege de continuïteit van de stroomlevering dient deze voorziening in afwijking van het bestemmingsplan te worden opgericht.

Het ontwerp van het besluit op de aanvraag om omgevingsvergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 8 oktober 2012 tot en met 19 november 2012 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis bij de Publieksbalie.

Gedurende deze termijn van ter inzage legging kan een ieder een zienswijze, bij voorkeur schriftelijk, kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 38, 3253 ZG Ouddorp. Degenen die mondeling zienswijzen naar voren willen brengen kunnen contact opnemen met het cluster Publiekzaken voor het maken van een afspraak.

Na de termijn van ter inzage zal de definitieve besluitvorming plaatsvinden.

Goedereede, 28 september 2012

Naar boven