Logo Nieuwegein
Uitwerkingsplan voor Het Klooster, deelgebied 2 en 3, Nieuwegein

Kennisgeving artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening, gemeente Nieuwegein

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwegein maken overeenkomstig artikel 3.9.a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het voornemen bestaat om een uitwerkingsplan vast te stellen voor Het Klooster, deelgebied 2 en 3 (exclusief entreegebied). Het uitwerkingsplan is een uitwerking van het bestemmingsplan “Het Klooster 2004, correctieve herziening” dat op 30 september 2009 onherroepelijk is geworden en omvat de bedrijvenvelden in de deelgebieden 2 en 3 en de landschappelijke elementen De Schalkwijksewetering en Vuilcop voor zover deze in het verlengde van de bedrijvenvelden zijn gelegen. Het uitwerkingsplan vervangt met wijziging van de planologische kaders voor bouwvlakken en gevellijnen het uitwerkingsplan dat op 18 mei 2010 is vastgesteld. De aanpassingen maken een efficiënter gebruik van de kavels mogelijk. Het beoogde ruimtelijk beeld voor Het Klooster blijft ongewijzigd. Tevens zijn veiligheidscontouren opgenomen van de windmolens die buiten het plangebied langs de A27 zijn gepland.

Het ontwerp uitwerkingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 4 oktober 2012 tot en met 14 november 2012 (zes weken) voor een ieder ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder een zienswijze indienen.

Inzage van het bovengenoemde stuk is mogelijk bij de receptiebalie op de 1ste etage van het Stadshuis aan het Stadsplein 1 te Nieuwegein. Lees hiervoor de algemene informatie aan het begin van de bekendmakingen bij “Het Omgevingsloket in de Stadswinkel”. Tevens kunt u het uitwerkingsplan met idn-code NL.IMRO.0356000hetklooster2en3- bekijken via de website van de gemeente Nieuwegein www.nieuwegein.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk een zienswijze tegen het ontwerp uitwerkingsplan indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein, Postbus 1, 3430 AA Nieuwegein, onder vermelding van zienswijze ontwerp uitwerkingsplan Het Klooster, deelgebied 2 en 3 (exclusief entreegebied).

Tevens kan een ieder gedurende diezelfde termijn mondeling zijn of haar zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein. Mondelinge zienswijzen kunnen gedurende de ter inzage termijn op afspraak worden ingediend bij de heer R.A. den Heijer, telefoonnummer (030) 607 13 03.

Daarnaast kan een ieder gedurende deze termijn digitaal zijn of haar zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein. U kunt hiervoor een digitaal formulier invullen. Dit formulier is te vinden via www.nieuwegein.nl/ruimtelijkeplannen en kies dan voor `Zienswijze ruimtelijke plan(nen)´onder de kop `Gerelateerde producten’.

Nieuwegein, 3 oktober 2012

Naar boven