Logo Aa en Hunze
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied Anloo, Landgoed Heidehof te Eext’, Aa en Hunze

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Aa en Hunze op 26 september 2012 het bestemmingsplan “Buitengebied Anloo, Landgoed Heidehof te Eext” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied omvat de gronden in eigendom van Landgoed Heidehof, kadastraal bekend Anloo, sectie X, nrs.: 40, 41, 42, 45, 152, 157 en 186 (betreft gronden ten noorden van de Provincialeweg te Eext) en Anloo, sectie X, nrs. 54, 69, 143, 144, 153, 169, 102 en 193 (betreft gronden ten zuiden van de Provincialeweg te Eext) en plaatselijk bekend Provincialeweg 2 te Eext.

Het bestemmingsplan zal voorzien in de aanleg van een natuurbegraafplaats met bijbehorende voorzieningen in de vorm van een ontvangstgebouw, parkeervoorzieningen en een belvedère. Tevens voorziet het plan in de aanleg van ca. 10 ha. nieuw bos. Dit voornemen zal plaatsvinden op de gronden, kadastraal bekend Anloo, sectie X, nrs.: 40, 41, 42, 45, 152, 157 en 186 en plaatselijk bekend als de gronden aan de noordzijde van de Provincialeweg te Eext, die in eigendom zijn bij Landgoed Heidehof, Provincialeweg 2 te Eext. Daarnaast wordt de bestaande landgoedwoning aan de woonfunctie onttrokken en omgebouwd tot een ‘gemeenschapshuis’. Ter vervanging zal een nieuwe landgoedwoning nabij de bestaande bebouwing worden opgericht. Dit voornemen zal plaatsvinden op de gronden, kadastraal bekend Anloo, sectie X, nr. 192 en plaatselijk bekend als de gronden aan de zuidzijde van de Provincialeweg te Eext, ter hoogte van de bestaande bebouwing.

Het vastgestelde bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het gehele landgoed Heidehof te Eext. Met dit bestemmingsplan worden de bestaande verouderde bestemmingsplannen voor dit plangebied geactualiseerd alsmede worden de bovengenoemde nieuwe ontwikkelingen erin meegenomen.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

Bij de vaststelling is het bestemmingsplan aangepast naar aanleiding van een zienswijze voor wat betreft de verbeelding:

  • Strook gasleiding met dubbelbestemming ‘Leiding - Gas’ wordt verbreed van 10 meter naar 17 meter.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 4 oktober 2012 gedurende een periode van zes weken ter inzage bij de centrale publieksbalie in het gemeentehuis, Spiekersteeg 1 in Gieten. Daarnaast is het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken gedurende deze periode digitaal te raadplegen via www.aaenhunze.nl (onder ‘Wonen & Leven’ / ‘Bestemmingsplannen’) en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Met ingang van de dag na die waarop het raadsbesluit ter inzage is gelegd kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpwijzigingsplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerp wijzigingsplan bij het college kenbaar te maken;

  • een belangenhebbende die bezwaar heeft tegen een wijziging die het college bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven